Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΠροώθηση των ελληνικών εξαγωγών μέσω συνέργιας Γαστρονομίας και Τουρισμού

Προώθηση των ελληνικών εξαγωγών μέσω συνέργιας Γαστρονομίας και Τουρισμού

Οι συνέργιες, που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ γαστρονομίας και τουρισμού, για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών,θα συζητηθούν το Σάββατο 21 Μαΐου, στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Φεστιβάλ Προϊόντων Μακεδονικής […]

Οι συνέργιες, που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ γαστρονομίας και τουρισμού, για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών,<...>θα συζητηθούν το Σάββατο 21 Μαΐου, στη Χαλκιδική, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Φεστιβάλ Προϊόντων Μακεδονικής Γης, στη Φούρκα.

Ειδικότερα, το 2ο Φεστιβάλ, με έκθεση παραδοσιακών προϊόντων, θα πραγματοποιηθεί από τις 20 ως τις 22 Μαΐου, ενώ το Σάββατο 21 Μαΐου, στις 11 το πρωί, προσκαλούνται οι καταστηματάρχες, εστιάτορες και ξενοδόχοι, μαζί με παραγωγούς και μεταποιητές τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της μακεδονικής γης, αλλά και τοπικούς φορείς, για να συζητήσουν την δυνατότητα προώθησης των τοπικών προϊόντων. Στόχος είναι να επωφεληθούν τόσο οι τουρίστες – καταναλωτές, όσο και οι ξενοδόχοι – εστιάτορες, οι παραγωγοί – μεταποιητές, η τοπική κοινωνία, αλλά και οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Στο μεταξύ, κατά την ομιλία του στο 1ο συνέδριο Ελλήνων Διευθυντών Εξαγωγών, που διοργανώθηκε από τις 12 ως τις 14 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τον ΟΠΕ, ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, κ. Α. Δοξιάδης, τόνισε ότι η σημαντικότερη εξαγωγική οικονομική δραστηριότητα της Ελλάδας είναι ο Τουρισμός, ο οποίος εξασφαλίζει το 18% του Εθνικού Εισοδήματος. Σημαντικό μέρος της διαμονής του επισκέπτη σε μια χώρα αποτελεί και η επαφή του με την τοπική κουζίνα. Εάν λοιπόν, ο ξένος ενθουσιαστεί με την ελληνική κουζίνα, θα γίνει υποστηρικτής της και θα φύγει με την επιθυμία να επαναλάβει αυτήν την γαστριμαργική απόλαυση στη χώρα του, είτε ως πελάτης σε ένα ελληνικό εστιατόριο είτε στο σπίτι του. Με ευχαρίστηση θα καταναλώσει ελληνικά προϊόντα τα οποία έχει ήδη γνωρίσει”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024