Τελευταία νέα
Training Barista’s Success

Σεμινάρια για τον καφέ στην Ελούντα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο κύκλος σεμιναρίων Training Barista’s Success, που διεξήχθη στο ξενοδοχείο Blue Palace Resort & Spa του Ομίλου Σμπώκος στην Ελούντα της Κρήτης. Η διεξαγωγή των σεμιναρίων έγινε […]

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο κύκλος σεμιναρίων Training Barista’s Success, που διεξήχθη στο ξενοδοχείο Blue Palace Resort & Spa του Ομίλου Σμπώκος στην Ελούντα της<...> Κρήτης. Η διεξαγωγή των σεμιναρίων έγινε στις 6, 7 και 8 Απριλίου 2009 και συμμετείχαν 14 υπάλληλοι του ομίλου.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal Villas του Ομίλου Aldemar στη Χερσόνησο της Κρήτης. Η διεξαγωγή των σεμιναρίων έγινε στις 10, 11, 12 και 13 Απριλίου και συμμετείχαν 28
υπάλληλοι του ομίλου από τα ξενοδοχεία της Κρήτης και της Πελοποννήσου.

Επιδεικνύοντας την ευαισθησία τους και το απαράμιλλο ενδιαφέρον για τη συνεχή εξέλιξη της ποιότητας, όπως και της παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες τους, οι παραπάνω όμιλοι αποφάσισαν τη διεξαγωγή σεμιναρίων σε συνεργασία με τους “Coffee Lovers Editors & Trainers” για τον καφέ, με στόχο την επιπλέον εκπαίδευση των συνεργατών τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μεγαλύτεροι όμιλοι ξενοδοχείων στην Ελλάδα επενδύουν στην συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών τους και δεν απομακρύνονται έχοντας ως πρόφαση την ευρύτερη κρίση στο χώρο του τουρισμού και αναμένουν έχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τους επισκέπτες τους.

Τα προϊόντα και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διεξαγωγή των παραπάνω σεμιναρίων ήταν τα εξής:
– Εταιρεία Ν. Γεωργόπουλος ΕΠΕ: Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε ήταν τελευταίας τεχνολογίας, μηχανή εσπρέσσο LA CIMBALI M39 που διαθέτει turbo steam, αυτόματο σύστημα καθαρισμού των μονάδων και οθόνη LCD με πολλές επιλογές και δυνατότητες σε προγραμματισμούς και ρυθμίσεις. Χρησιμοποιήθηκαν μύλοι άλεσης LA CIMBALI με flat όπως και conical disks.
– Εταιρεία TAF Ι. Ταλούμης & Σία ΕΕ: Χρησιμοποιήθηκαν εξαίρετα χαρμάνια εσπρέσσο TAF CREMA & COMPETITION BLEND, καφές φίλτρου, σοκολάτα και αρωματικά σιρόπια.
– Μακεδονική βιομηχανία γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ: Για την παρασκευή του cappuccino καθώς και των λοιπών ροφημάτων με βάση τον εσπρέσσο χρησιμοποιήθηκε γάλα υψηλής παστερίωσης, πλήρες 3,5% και 1,5% λιπαρά.
– Εταιρεία COFFEECO: Για την παρασκευή Smoothies, Blended coffees, instant Chai και συνδυασμούς με εξαιρετικές sauces και syrups, από τα οποία διαθέτει μεγάλη γκάμα.

Η ύλη του σεμιναρίου που αναπτύχθηκε διεξοδικά περιλάμβανε την εξής θεματολογία:

  • ESPRESSO BASIC TRAINING με αφετηρία τον καρπό του καφέ οδηγηθήκαμε βήμα προς βήμα στην περαιτέρω επεξεργασία του, το καβούρδισμα, την ανάμιξη διαφόρων ποικιλιών και την εισαγωγή στη γευσιγνωσία του καφέ. Αναλύθηκε με πολλές δοκιμαστικές εκχυλίσεις και γευστικές δοκιμές η σωστή χρήση του μύλου άλεσης καθώς και η σωστή διαδικασία δοσολογίας και συμπίεσης του καφέ που καθορίζει την ιδανική εκχύλιση και ξεδιπλώνει το μπουκέτο αρωμάτων του. Επίσης αναλύθηκε η σωστή χρήση της μηχανής εσπρέσσο, συμπεριλαμβανομένης της ημερήσιας, αλλά και μακροχρόνιας συντήρησή της.
  • CAPPUCCINO BASIC TRAINING περιλάμβανε πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την ποιότητα του γάλακτος και τη σωστή συντήρησή του, δεδομένου ότι επηρεάζεται η γεύση του και κατ’ επέκταση η γεύση του καφέ. Εργαστήκαμε με τη σωστή μέθοδο παρασκευής αλλά και τον τρόπο σερβιρίσματος η οποία εγγυάται σταθερά αποτελέσματα στην ποιότητα του αφρόγαλα κάνοντας ευδιάκριτη τη βελούδινη υφή στην κρέμα του cappuccino, τη σωστή όψη αλλά και αναλογία στο φλιτζάνι.
  • ESPRESSO BAR TRAINING αναλύθηκαν και παρασκευάστηκαν μια προς μια όλες οι παραλλαγές του espresso, διαδεδομένες και μη, όπως Esresso lungo, con panna, americano, romano, Espresso freddo, Capuccino freddo και πολλά άλλα.
  • Η χρήση της τεχνικής του latte art και έξυπνα tips χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να δημιουργήσουμε γρήγορα & απλά, ευπαρουσίαστα ροφήματα. Επίσης αναπτύχθηκε το κεφάλαιο της σοκολάτας και η παρασκευή της σε ζεστό και κρύο ρόφημα, καθώς και οι συνδυασμοί της με άλλα συστατικά. Ροφήματα όπως καφές φίλτρου, Smoothies, Instant chai και Blended coffees συμπεριλήφθηκαν επίσης στην ύλη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024