Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΕκδηλώσεις και στην Αθήνα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Εκδηλώσεις και στην Αθήνα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Με μια σειρά εκδλήσεων γιορτάστηκε και στην Αθήνα το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2007, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορώνκαι […]

Με μια σειρά εκδλήσεων γιορτάστηκε και στην Αθήνα το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2007, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών<...>και Επικοινωνιών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και τον Οργανισμό Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων (ΟΡΟΔΑ).

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 15.00, ενώ οι πολίτες και οι επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν βόλτες με ποδήλατα σε μια ξεχωριστή Αθήνα, έχοντας ως αφετηρία τη πλατεία Κοτζιά.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην πλατεία Κοτζιά είχε διαμορφωθεί ειδικός χώρος, όπου φιλοξενήθηκε ο προσομοιωτής Eco-Driving του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τον προσομοιωτή και να προμηθευτούν φυλλάδια και έντυπο υλικό.

Δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα ευθύνονται για περισσότερο από 10% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που οδηγούν στην αλλαγή του κλίματος και ότι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι μπορούν να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που κορυφώθηκε το Σάββατο, προωθεί αειφόρους τρόπους μετακίνησης και συνετή χρήση του αυτοκινήτου κατά τρόπο οικονομικό, ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024