Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsFTI Touristik: Το πρόσφατο δημοψήφισμα δεν αναμένεται να επηρεάσει τις κρατήσεις οργανωμένων ταξιδίων στην Ελλαδα
TOs

FTI Touristik: Το πρόσφατο δημοψήφισμα δεν αναμένεται να επηρεάσει τις κρατήσεις οργανωμένων ταξιδίων στην Ελλαδα

Η τρέχουσα θερινή σεζόν στη Ελλαδα δείχνει, όσον αφορά στις κρατήσεις την ίδια δυναμική με αυτή του 2014, η οποία ήταν μία εξαιρετική χρονιά, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου της FTI.

Η FTI Touristik παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα στο Μόναχο το χειμερινό της πρόγραμμα για τη σεζόν 2015/16 με 23 διαφορετικούς καταλόγους. O 4ος μεγαλύτερος Tour Operator της Γερμανίας δίνει μεγάλη έμφαση στους προορισμούς long-haul, καθώς σε ακόμα περισσότερες προσφορές και σε ευρύτερη ποικιλία των μεταξύ άλλων προορισμών της Ανατολής και της Αιγύπτου.

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του χειμερινού πρόγραμματος, ο κ. Dietmar Gunz, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της FTI προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις, αφού εκτίμησε οτι το προσφατο δημοψήφισμα δεν αναμένεται να επηρεάσει τις κρατήσεις οργανωμένων ταξιδίων στην Ελλαδα. Οι τουρίστες απολαμβάνουν και θα συνεχίσουν να απολαμβανουν μια ασφαλή διαμονή στην Ελλάδα, διότι οι πτήσεις, μεταφορές και διαμονές είναι εξασφαλισμενες από τον ταξιδιωτικό πράκτορα. Η τρέχουσα θερινή σεζόν στη Ελλαδα δείχνει, όσον αφορά στις κρατήσεις την ίδια δυναμική με αυτή του 2014, η οποία ήταν μία εξαιρετική χρονιά.

“Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε ανθρωπινο κεφάλαιο, με καλή εκπαίδευση και ανεξάντλητα αποθέματα τόσο πολιτισμικά όσο και γεωγραφικά. Η νέα γενιά της Ελλάδας μπορεί να δει το μέλλον της μεσα απο το μελλον της Ευρώπης, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να εξασφαλιστεί οτι η χώρα προσφέρει ασφάλεια, σταθερότητα, υποδομές, αξιοπιστία και προβλεψιμότητα. Αυτά είναι τα κριτηρια που αξιολογεί ο όποιος ξένος θέλει να έρθει και να κάνει επενδύσεις σε μια ξένη χώρα.

Οι επενδυτές αναμένουν απο την όποια κυβέρνηση να κινείται προς την κατεύθυνση αυτή και να σέβεται τα ανωτέρω κριτήρια και ελπίζουμε ότι ο ρεαλισμός και η ανάγνωση της πραγματικότητας θα υπερβεί τα όποια πολιτικά συμφέροντα και θα εργαστούν όλοι οι πολιτικοί για μια γρήγορη λύση.

Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τη γερμανική αγορά και δεν αναμένουμε να αλλάξει αυτό τώρα. Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευμάρεια των πελατών μας που είναι ήδη εκεί ή που πρόκειται να ταξιδέψει σύντομα. Άλλωστε, δεν είχαμε κανένα περιστατικό πελάτη μας που να αντιμετώπισε πρόβλημα είτε με ανάληψη μετρητών, χρήση πιστωτικής κάρτας ή κάτι αλλο.

Η FTI και εγώ προσωπικά πιστεύουμε στους Έλληνες και το ελληνικό τουριστικό προϊόν και ο σχεδιασμός μας για περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλαδα παραμένουν ως έχουν. Υπενθυμίζω οτι πέρυσι είχαμε ανάπτυξη 25% στην Ελλάδα, όταν η γερμανική αγορά στο σύνολό της μεγάλωσε κατά 10%. Σύντομα μάλιστα θα ολοκληρώσουμε και μια νέα επένδυση του Ομίλου μας στην Ελλάδα.

Επιπλέον, φέτος έχω επιλέξει την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές μου διακοπές, όπου σκοπεύω να ταξιδέψω μαζί με συναδέλφους από την FTI την ερχόμενη Παρασκευή”.

Στη φωτογραφία, κ. Dietmar Gunz, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της FTI.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024