Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠαραίτηση του οικονομικού διευθυντή της TUI
Αποκάλυψη ελλείμματος 88 εκατ. λιρών

Παραίτηση του οικονομικού διευθυντή της TUI

Ο οικονομικός διευθυντής της TUI Travel, Paul Bowtell παραιτήθηκε μετά την ανακάλυψη ελλείματος ύψους 88 εκατ. λιρών στα οικονομικά της εταιρείας. Σε σχετική δήλωση αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο έλλειμμα ανακαλύφθηκε […]

Ο οικονομικός διευθυντής της TUI Travel, Paul Bowtell παραιτήθηκε μετά την ανακάλυψη ελλείματος ύψους 88 εκατ. λιρών στα οικονομικά της εταιρείας. Σε σχετική<...> δήλωση αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο έλλειμμα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ελέγχου για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Το έλλειμα αυτό ξεπέρασε το αρχικό, το οποίο υπολογιζόταν σε 29 εκατ. λίρες με αποτέλεσμα το συνολικό να ανέρχεται σε 117 εκατ. λίρες.

“Το αποτέλεσμα αυτό προέρχεται από την αποτυχία να ισορροπήσουν σωστά στα συστήματα οργάνωσης και υποδομών (legacy systems) τόσο στη λιανική αγορά όσο και στην αγορά των T.O. στην TUI UK”, ανέφερε η δήλωση. Επίσης, αναφέρθηκε ότι ο Bowtell κατέθεσε την παραίτησή του μετά από συνομιλίες με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Peter Long.

Ο Long δήλωσε: “Είναι πλέον σαφές ότι κατά την εποχή της συγχώνευσης υπήρχαν αδυναμίες στα legacy systems που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε στην TUI UK. Παρά το γεγονός ότι αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε με την πάροδο πολλών ετών, ο Paul έδειξε εντιμότητα και απογοητεύομαι που θα αποχωρήσει από την ομάδα”.

Ο Bowtell θα παραμείνει μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Long πρόσθεσε: “Ζήτησα ειδικά από τον Paul να παραμείνει στην επιχείρηση ώστε να δει τον έλεγχο ολόκληρης της χρονιάς καθώς και την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων μας. Θα μου λείψει η συνεργασία μαζί του και του εύχομαι κάθε επιτυχία για το μέλλον”.

Η δήλωση προσθέτει: “Ως αποτέλεσμα διαδικαστικών βελτιώσεων κατά τη διάρκεια του έτους, ο αρνητικός αντίκτυπος του 2010 έχει περιοριστεί στα 5 εκατ. λίρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα γ` τριμήνου. Κατά συνέπεια, η TUI Travel εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα πλήρη αποτελέσματα έτους για το χρόνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 θα είναι σύμφωνα με τις προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές και ότι το καθαρό χρέος θα είναι χαμηλότερο από ό,τι αρχικά είχε υπολογιστεί”.

Μια “πλήρης και αναλυτική ανασκόπηση” των συστημάτων και των διαδικασιών έχει πλέον διεξαχθεί και η εταιρεία δήλωσε την ικανοποίησή της με την αντιμετώπιση των αδυναμιών στα συστήματα.

Η TUI UK διαθέτει τώρα μια νέα ηγετική ομάδα υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο της Βόρειας Περιφέρειας Johan Lundgren και τον Colin McKinlay, ο οποίος ανέλαβε, από 1η Οκτωβρίου, καθήκοντα διευθυντή οικονομικών προερχόμενος από τη Homeserve, όπου διετέλεσε διευθυντής οικονομικών του Ην. Βασιλείου.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι συνέχισαν την ισχυρότερη πρόσφατες τάσεις των συναλλαγών στην τελευταία επικαιροποίηση των συναλλαγών της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024