Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΠροστασία από πυρκαγιές με πιλοτικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης στη Σκιάθο
Περιβάλλον

Προστασία από πυρκαγιές με πιλοτικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης στη Σκιάθο

  • Early Warning Fire System 1

Το σύστημα Early Warning Fire System θα προειδοποιεί έγκαιρα μέσω των αισθητήρων του το κέντρο ελέγχου για την άμεση δράση.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ασφάλεια, ο Δήμος Σκιάθου ανακοινώνει την υλοποίηση ενός πιλοτικού έργου αιχμής για ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιάς – Early Warning Fire System. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία αισθητήρων αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να ενισχύσει την ικανότητα του Δήμου να εντοπίζει και να ανταποκρίνεται σε πιθανούς κινδύνους πυρκαγιάς γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σε πρώτη φάση το σύστημα εφαρμόστηκε περιμετρικά του ΧΥΤΑ, και με βάση τα αποτελέσματα του πιλοτικού έργου, το σύστημα μπορεί να επεκταθεί για να καλύψει μεγαλύτερες περιοχές, καθιστώντας το μια επεκτάσιμη και προσαρμόσιμη λύση για τις δασικές εκτάσεις της Σκιάθου. Το κέντρο ελέγχου έχει εγκατασταθεί στο δημαρχείο, και σε αυτό έχουν συνδεθεί οι άμεσα εμπλεκόμενοι με την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

«Η ασφάλεια και η ευημερία των κατοίκων μας είναι οι κορυφαίες προτεραιότητές μας. Αυτό το πιλοτικό έργο είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την ενίσχυση της ετοιμότητας και των ικανοτήτων αντίδρασης του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιάς. Με την αξιοποίηση προηγμένης τεχνολογία αισθητήρων, στοχεύουμε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους και να προστατεύσουμε ζωές και περιουσίες. Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι η Σκιάθος παραμένει ένα ασφαλές μέρος για όλους», δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας.

Αυτό το σύστημα είναι εξοπλισμένο με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία πυρανίχνευσης, επιτρέποντάς του να αναγνωρίζει θερμότητα και άλλες ανωμαλίες που σχετίζονται με τη φωτιά σε πραγματικό χρόνο. Η μικρής κλίμακας υλοποίηση του πιλοτικού έργου θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την απόδοση, τη λειτουργικότητα και την προσαρμοστικότητα του. Ως μέρος αυτής της φάσης, καθορισμένες ομάδες θα παρακολουθούν και θα αξιολογούν σχολαστικά τα δεδομένα που συλλέγονται από τους αισθητήρες για να αξιολογήσουν την ακρίβεια και την αξιοπιστία τους.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του πιλοτικού έργου Early Warning Fire System περιλαμβάνουν:
  • Έγκαιρη ανίχνευση: Οι αισθητήρες μπορούν να ανιχνεύσουν γρήγορα τα αρχικά σημάδια πιθανής πυρκαγιάς, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο απόκρισης και επιτρέποντας την άμεση επέμβαση.
  • Ενοποίηση δικτύου: Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται απρόσκοπτα με την υπάρχουσα υποδομή αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της πόλης, διασφαλίζοντας συντονισμένη και ταχεία αντίδραση σε τυχόν εντοπισμένους κινδύνους πυρκαγιάς.
  • Ανάλυση δεδομένων: Τα δεδομένα που συλλέγονται θα αναλυθούν για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του συστήματος και τον εντοπισμό μοτίβων που μπορεί να συμβάλουν στην ενίσχυση των μέτρων πρόληψης πυρκαγιάς στο μέλλον.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

04/12/2023
01/12/2023
30/11/2023
29/11/2023
28/11/2023
27/11/2023