Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ γαστρονομία του Αιγαίου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ευρωπαϊκών ΜΜΕ
Γαστρονομία

Η γαστρονομία του Αιγαίου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ευρωπαϊκών ΜΜΕ

Η ανάδειξη της Aegean Cuisine ως βασικό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, ήταν ο σκοπός της εκδήλωσης που οργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο φημισμένο ελληνικό εστιατόριο 'Μανδραγόρας', στο Βερολίνο, το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαρτίου.

Με την κουζίνα του Αιγαίου ως αιχμή του δόρατος και συγκριτικό πλεονέκτημα των νησιών μας, τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία τους συμπληρώνουν ιδανικά την τουριστική ταυτότητα του προορισμού του Νοτίου Αιγαίου, με τρόπο που να απαντά και στο διαχρονικό στοίχημα της διασύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.

Η ανάδειξη της Aegean Cuisine ως βασικό στοιχείο της τουριστικής ταυτότητας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, ήταν ο σκοπός της εκδήλωσης που οργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο φημισμένο ελληνικό εστιατόριο “Μανδραγόρας”, στο Βερολίνο, το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαρτίου, όπου ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δεξιώθηκε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον τομέα της γαστρονομίας και του τουρισμού, σε ευρωπαϊκά και διεθνή έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, παρόντος του Έλληνα πρέσβυ στη Γερμανία κ. Θεόδωρου Δασκαρόλη.

Στην εκδήλωση, η παρουσίαση του τουριστικού προορισμού της περιφέρειας συνοδεύτηκε από γεύσεις του Αιγαίου, τοπικά προϊόντα και την Aegean Cuisine, με τους δημοσιογράφους των διεθνών ΜΜΕ να αποκτούν “από πρώτο χέρι” την εμπειρία της γνωριμίας με τον τουριστικό προορισμό, μέσα από την γαστρονομία του και τους γευστικούς θησαυρούς του πρωτογενούς τομέα των νησιών.

Στόχος της ιδιαίτερα επιτυχημένης εκδήλωσης ήταν η προβολή και στήριξη των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων τοπικής παραγωγής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και η ανάδειξή τους ως αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής ταυτότητας και του ιδιαίτερου χαρακτήρα κάθε νησιού, ώστε η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα να καταστούν σταδιακά βασικό κριτήριο επιλογής του τουριστικού προορισμού, αφού πέρα από εμπειρία διακοπών, προσφέρει και μοναδικές εμπειρίες γεύσης στους επισκέπτες του.

Η γνωριμία των δημοσιογράφων των διεθνών ΜΜΕ με τη γαστρονομία των νησιών μας και η ταύτισή της με το τουριστικό προϊόν, είναι ένα πρώτο και πολύ καθοριστικό βήμα για την ώθηση του πρωτογενούς τομέα και της ευθείας  διασύνδεσής του με τον τουρισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024