Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Θεσσαλονίκη 'ξανασυστήνεται' στους Βούλγαρους τουρίστες
Προώθηση προορισμού

Η Θεσσαλονίκη 'ξανασυστήνεται' στους Βούλγαρους τουρίστες

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε παρουσίαση της πόλης στη Σόφια, με στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερης μερίδας της βουλγαρικής αγοράς, καθώς όλο και περισσότεροι τουρίστες από τη Βουλγαρία επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμό με ιδιαίτερη έμφαση στις αγορές και τη νυχτερινή ζωή.

Επ’ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του δημάρχου Θεσσαλονίκης και προέδρου του ΟΤΘ, κ. Γιάννη Μπουτάρη στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης διοργάνωσε παράλληλα παρουσίαση της πόλης στη Σόφια, με στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερης μερίδας της βουλγαρικής αγοράς.

Περισσότεροι από 80 τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι του τουρισμού παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Μετά τη λήξη της παρουσίασης πραγματοποιηθήκαν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των Βουλγάρων τουριστικών πρακτόρων και 15 επιχειρηματιών από τον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο της πόλης, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Βουλγαρία γι’αυτόν το σκοπό.

Οι αφίξεις των Βουλγάρων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 12,5% το 2011 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Όλο και περισσότεροι τουρίστες από τη Βουλγαρία επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμό με ιδιαίτερη έμφαση στις αγορές και τη νυχτερινή ζωή. Οι δραστηριότητες που προσφέρει η πόλη σε οικογένειες με μικρά παιδιά, οι οποίες παρουσιάστηκαν εκτενώς από το διευθυντή του ΟΤΘ κ. Νίκο Σαπουντζή, λειτούργησαν ως κίνητρο για την προσέλκυση περισσοτέρων τουριστών από τη Βουλγαρία, ενώ υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για κοντινούς προορισμούς που μπορούν να συνδυαστούν με τη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, τον τελευταίο χρόνο, σημειώθηκε μεγάλη αύξηση επισκεπτών από τη γειτονική χώρα, που κατέκλυσαν τις πλησιέστερες ακτές της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε ενδελεχώς στα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας, ενημέρωσε τους τουριστικούς παράγοντες από τη Σόφια, για τις πολιτιστικές δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος και παρουσιάζουν ενδιαφέρον διεθνώς.

Στην παρουσίαση εκτός από τον πρόεδρο, το γενικό Διευθυντή του ΟΤΘ και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε και ο διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ στη Σόφια κ. Δημήτρης Γώτης.

Ο επόμενος σταθμός του ΟΤΘ για την προώθηση της πόλης θα είναι το Βελιγράδι.

Στη φωτογραφία, ο κ. Νίκος Σαπουντζής, γενικός διευθυντής ΟΤΘ (κέντρο) με την ελληνική αποστολή στη Βουλγαρία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024