Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΦόβοι για τον εγχώριο ανταγωνισμό στον τουρισμό μετά την επίλυση του κυπριακού

Φόβοι για τον εγχώριο ανταγωνισμό στον τουρισμό μετά την επίλυση του κυπριακού

Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των αρμόδιων φορέων για τον τουρισμό, σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα, αναφορικά με την προοπτική επίλυσης του κυπριακού προβλήματος στη βάση του Σχεδίου Ανάν. Η ανησυχία των αρμοδίων […]

Ανησυχία επικρατεί μεταξύ των αρμόδιων φορέων για τον τουρισμό, σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα, αναφορικά με την προοπτική επίλυσης του<...> κυπριακού προβλήματος στη βάση του Σχεδίου Ανάν. Η ανησυχία των αρμοδίων βασίζεται στο γεγονός ότι στο Σχέδιο του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών δεν υπάρχει αναφορά για μια ενιαία τουριστική Αρχή, αλλά τα συνιστώντα κράτη θα έχουν ξεχωριστή Αρχή, η οποία θα επιλαμβάνεται των τουριστικών θεμάτων που θα εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της.

Ο διευθυντής Τουρισμού του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) Λεύκος Φυλακτίδης, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Βουλής, προειδοποίησε ότι στο μέλλον δεν αποκλείεται να υπάρξει εσωτερικός ανταγωνισμός για τον τουρισμό μεταξύ των ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών. Παρόλα αυτά ενημέρωσε ότι ο ΚΟΤ θα διεξαγάγει μελέτη εντός του Μαρτίου για το συγκεκριμένο θέμα, για να είναι σε θέση να εξαγάγει ασφαλή συμπεράσματα για το μέλλον του τουρισμού από ενδεχόμενη λύση με βάση το Σχέδιο Ανάν και να προχωρήσει σε ανάλογες εισηγήσεις. Επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Λευτέρης Χριστοφόρου, ανέφερε ότι σε 15 μέρες θα εξεταστεί το συγκεκριμένο θέμα και θα κληθούν εκ νέου όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς να τοποθετηθούν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024