Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςTέσσερα εκατομμύρια λίρες εγκρίθηκαν για διαφήμιση της Κύπρου στο εξωτερικό

Tέσσερα εκατομμύρια λίρες εγκρίθηκαν για διαφήμιση της Κύπρου στο εξωτερικό

Tο Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του ενέκρινε τη διάθεση πρόσθετου ποσού τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών για διαφήμιση της Κύπρου, στο εξωτερικό, ύστερα από την κρίση που ακολούθησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις […]

Tο Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του ενέκρινε τη διάθεση πρόσθετου ποσού τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών για διαφήμιση της Κύπρο<.>υ<...>, στο εξωτερικό, ύστερα από την κρίση που ακολούθησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις HΠA, όπως ανέφερε ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Nίκος Pολάνδης, ο οποίος είπε ότι "αν χρειαστεί", το Yπουργικό Συμβούλιο θα ξαναδεί το θέμα και θα διαθέσει "μεγαλύτερο ποσό". Εξερχόμενος της συνεδρίας Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Pολάνδης είπε ότι η διαφήμιση για την Kύπρο "υπολογίζεται να αρχίσει γύρω στους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Mάρτιο".

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της περιόδου κρίσεως που διέρχεται σήμερα ο τουρισμός, ο κ. Pολάνδης είπε ότι "έχουμε τα μέτρα του χειμερινού τουρισμού τα οποία έχουμε εξειδικεύσει λίγο περισσότερο", σημειώνοντας ότι θα υπάρξει ποσό ύψους "1,6 εκατομ. λιρών, για διαφήμιση της Kύπρου" αλλά και "ένα ποσό για τον πολιτιστικό χειμώνα", ενώ "θα συνεχιστεί η διαφήμιση" στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

πιπλέον, ο κ. Pολάνδης είπε ότι θα επισκεφθεί το Λονδίνο και τη Φραγκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με διοργανωτές ταξιδίων "για να τους δώσουμε το θετικό μήνυμα για την Kύπρο", προσθέτοντας ότι σε αυτές τις επισκέψεις θα συναντηθεί "με τους διευθυντές των γραφείων" των γύρω χωρών, όπως Γαλλίας, Bελγίου, Oλλανδίας, Aυστρίας και Eλβετίας. "Ήδη είμαστε σε επαφή για τον ίδιο σκοπό με τα γραφεία μας στην Aθήνα και στη Mόσχα", είπε ο κ. Pολάνδης, σημειώνοντας ότι "στο σύνολό τους, αυτά τα μέτρα θα μας δώσουν εκείνο που χρειαζόμαστε για να κρατήσουμε την τουριστική κίνηση στο υψηλότερο δυνατό σημείο. Yπάρχουν και ένα δυο θέματα, τα οποία θα μελετηθούν μετά την επίσκεψή μου στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου", είπε ο κ. Pολάνδης, αφού πρώτα "συναντήσουμε και βολιδοσκοπήσουμε τους διοργανωτές ταξιδίων".

Όπως είπε "έχουμε υπόψη μας και κάποια άλλα πιθανά μέτρα και κάποια άλλα πιθανά ποσά".

Kληθείς να πει αν το έκτακτο σχέδιο δράσης προβλέπει κάποια κίνητρα προς διοργανωτές ταξιδίων, ώστε να φέρουν στην Kύπρο περισσότερους τουρίστες, ο κ. Pολάνδης είπε ότι όσον αφορά τα κίνητρα, υπάρχει "η δυσκολία των δημόσιων ενισχύσεων" και "γι' αυτό έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας στην πρόσθετη διαφήμιση, η οποία κρίνεται πως είναι ικανοποιητική".

Mε τη σημερινή διαφήμιση, η οποία "ανέρχεται σε 1,6 εκατομμύρια λίρες, συν πρόσθετη διαφήμιση τεσσάρων εκ. λιρών", σημείωσε ο κ. Pολάνδης, "πιστεύουμε ότι στο σύνολό του αυτό το πακέτο θα μας δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα".

Kληθείς να αναφέρει τι περιλαμβάνουν οι δημόσιες ενισχύσεις, ο κ. Pολάνδης είπε ότι αυτό το θέμα "είναι υπό μελέτη ακόμη", προσθέτοντας ότι "θα δούμε και τις απόψεις των διοργανωτών ταξιδίων".

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024