Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΠόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ανατροπή στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, χαμένη και η Κύπρος
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ανατροπή στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, χαμένη και η Κύπρος

Οι ακυρώσεις πτήσεων και κρατήσεων από Ισραήλ προκαλούν ανησυχία στην ελληνική και κυπριακή τουριστική βιομηχανία. Επηρεάζονται πολλοί προορισμοί στην Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να καταγράφει 11% διανυκτερεύσεων από Ισραηλινούς το 2023. Η κρίση επηρεάζει επίσης τα χειμερινά σχέδια της Κύπρου.

Οι ακυρώσεις πτήσεων από και προς το Τελ Αβίβ λόγω της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στο Ισραήλ θα επιφέρουν μια σημαντική ανατροπή για την ελληνική τουριστική βιομηχανία. Οι ακυρώσεις κρατήσεων από Ισραηλινούς πελάτες έχουν επιφέρει απροσδόκητες απώλειες, που προκαλούν ανησυχία στους επαγγελματίες του κλάδου. Από εδώ και πέρα ακυρώνονται όλες οι κρατήσεις από το Ισραήλ.

Εκτός από την Αθήνα, άλλοι ελληνικοί προορισμοί όπως η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η Ρόδος, η Μύκονος και η Ζάκυνθος απολάμβαναν επίσης την προτίμηση των Ισραηλινών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 11% των διανυκτερεύσεων στη Θεσσαλονίκη για το 2023 αντιστοιχεί σε Ισραηλινούς πολίτες.

Θυμίζουμε ότι το 2019 οι αφίξεις από το Ισραήλ ήταν 1 εκατομμύριο, αριθμός που ξεπεράστηκε το 2023, ενώ η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα επιλογής τους. Το 2022 οι εισπράξεις από το Ισραήλ έφτασαν τα 311 εκατ. ευρώ.

Και για την Κύπρο όμως τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και ήδη η χώρα έχει αναδιαμορφώσει τα σχέδια της για τον χειμερινό τουρισμό, καθώς το Ισραήλ αποτελεί τη δεύτερη σημαντικότερη αγορά για τον κυπριακό τουρισμό, μετά από τη Βρετανία. Ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστας Κουμής, σε δηλώσεις του, επιβεβαίωσε ότι πολλοί Ισραηλινοί που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στο νησί έχουν προχωρήσει σε ακυρώσεις κρατήσεων και πτήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις στην Πάφο είχαν σκοπό να παραμείνουν ανοικτές καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, βασιζόμενες στον αεροπορικό σύνδεσμο από τη Βρετανία και το Ισραήλ προς το αεροδρόμιο της Πάφου. Ωστόσο, αυτά τα σχέδια τώρα αναθεωρούνται, με πολλά ξενοδοχεία να έχουν ήδη ενημερώσει το προσωπικό τους ότι θα σταματήσουν τη λειτουργία τους στο τέλος Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου λόγω των τελευταίων εξελίξεων στο Ισραήλ.

Η Ελλάδα αποτελεί προτιμώμενο προορισμό για τους Ισραηλινούς, όχι μόνο για διακοπές αλλά και για ψώνια και ψυχαγωγία, ενώ τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν αύξηση της πτητικής κίνησης από το Ισραήλ προς την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει δεχθεί σημαντική αύξηση του αριθμού των διακινηθέντων επιβατών από το Ισραήλ, κάνοντάς το έναν από τους κορυφαίους διεθνείς προορισμούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024