Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΕλληνικό και Κυπριακό ΥΠΕΞ: Ταξιδιωτική οδηγία για Ισραήλ, Λίβανο και Παλαιστινιακά εδάφη
Ταξιδιωτική Οδηγία

Ελληνικό και Κυπριακό ΥΠΕΞ: Ταξιδιωτική οδηγία για Ισραήλ, Λίβανο και Παλαιστινιακά εδάφη

Ταξιδιωτική οδηγία έχουν εκδώσει τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και Κύπρου για το Ισραήλ, το Λίβανο, και τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Σύσταση στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη και Λίβανο εξέδωσε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Συνιστούμε στους Έλληνες πολίτες την αποφυγή, εκτός των απολύτως απαραίτητων, επισκέψεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και τον Λίβανο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός όλων των Ελλήνων που βρίσκονταν στην περιοχήμε τη χώρα μας να συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων χωρών που ολοκλήρωσαν επιτυχώς επαναπατρισμό πολιτών.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα επέστρεψαν οι πρώτοι 90 Έλληνες επισκέπτες, ενώ την Τρίτη άλλοι 68. Τέλος, την Πέμπτη επέστρεψαν 72 Έλληνες κάτοικοι Ισραήλ, οι οποίοι δήλωσαν επιθυμία για επαναπατρισμό.

Επιπλέον, διά των ανωτέρω πτήσεων διευκολύνθηκε και η επιστροφή πολιτών ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών.

Συγκεκριμένα, εξασφαλίσθηκε η επιστροφή πολιτών της Αυστρίας, Γερμανίας και Ισραήλ, Αλβανίας, Βελγίου, Βόρειας Μακεδονίας, Βουλγαρίας, Γερμανίας, Ιρλανδίας, Λετονίας, Ουκρανίας και Παναμά.

Επίσης, και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση για αποφυγή ταξιδιών προς τον Νότιο Λίβανο, καθώς τα γεγονότα που εξελίσσονται στην περιοχή ενδέχεται να επιδεινωθούν.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Ισραήλ και τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη και τα επεισόδια ασφαλείας που λαμβάνουν χώρα στο νότιο Λίβανο, τα οποία ενδέχεται να επιδεινωθούν χωρίς προειδοποίηση.

Συνιστάται στους Κύπριους πολίτες να αποφεύγουν τα μη αναγκαία ταξίδια στο νότιο Λίβανο, σε περιοχές νότια του ποταμού Λιτάνι, συμπεριλαμβανομένης της Τύρου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις συμβουλές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024