Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΜεγάλη η ζήτηση για την τεχνολογία e-ticketing της Amadeus

Μεγάλη η ζήτηση για την τεχνολογία e-ticketing της Amadeus

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνολογία e-ticketing της Amadeus δείχνουν το τελευταίο διάστημα οι αεροπορικές εταιρίες. Συγκεκριμένα, τους τελευταίους έξι μήνες, οι Air Madagascar, flyLAL, Jat Airways, Pluna, Qatar Airways,Cimber Air, […]

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τεχνολογία e-ticketing της Amadeus δείχνουν το τελευταίο διάστημα οι αεροπορικές εταιρίες. Συγκεκριμένα, τους τελευταίους έξι μήνες, οι Air Madagascar, flyLAL, Jat Airways, Pluna, Qatar Airways,<...>Cimber Air, City Airline και Skyways έχουν υπογράψει για την υλοποίηση της πλατφόρμας Amadeus Ticketing Platform (ATP), έτσι ώστε να εναρμονιστούν με τις οδηγίες της ΙΑΤΑ μέχρι το τέλος του 2007.

Το ίδιο χρονικό διάστημα επτά ακόμη αεροπορικές εταιρίες (Air Astana, Air Berlin, Libyan Arab, Conviasa, Adria Airways, Croatia Airlines και Aerosvit) έχουν εισαχθεί στο ATP ως μέρος των ευρύτερων συμφωνιών που έχουν συνάψει με την Amadeus. Η λύση ATP παρέχει ένα σύνολο λειτουργιών για έκδοση εισιτηρίων, που επιτρέπουν στις εταιρίες να ακυρώσουν, να ανταλλάξουν ή να επιστρέψουν χρήματα σε όλα τα είδη εισιτηρίων – ηλεκτρονικά ή paper – καθώς και να δημιουργήσουν αναλυτικές οικονομικές αναφορές.

Επιπλέον, για να μπορέσουν να υλοποιήσουν πλήρως λειτουργίες e-ticketing σε ελάχιστο χρόνο, οι Rossiya Russian Airlines και Donbassaero χρησιμοποιούν τον Amadeus e-Ticket Server, μία λύση outsourcing για την πλήρη διαχείριση και διανομή ηλεκτρονικών εισιτηρίων. Οι China Southern και TAIS, έχουν επίσης επιλέξει την ξεχωριστή λύση interline Amadeus e-Ticket Gateway, που τους επιτρέπει πρόσβαση στην εκτεταμένη κοινότητα ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Αυτές οι νέες συμφωνίες ανεβάζουν τον αριθμό των εταιριών που έχουν συνδεθεί με το e-ticket hub της Amadeus σε περισσότερες από 130. Ανάμεσά τους τα συστήματα ηλεκτρονικών κρατήσεων εισιτηρίων 62 αεροπορικών εταιριών φιλοξενούνται πλήρως από τον Amadeus e-Ticket Server.

Ο κ. Frederic Spagnou, Αντιπρόεδρος του τμήματος Airline Business Group της Amadeus σχολίασε: «Καθώς η προθεσμία της IATA πλησιάζει, είναι σημαντικό για τις αεροπορικές εταιρίες να εκσυγχρονίσουν τα συστήματά τους, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις οφέλη του e-ticketing. Οι ικανότητες που προσφέρει η τεχνολογία που διαθέτουμε και η ικανότητα των στελεχών μας να υλοποιούν λύσεις σε ελάχιστο χρόνο, απρόσκοπτα αποτέλεσε το κλειδί της επιτυχίας μας σε αυτόν τον τομέα. Έχουμε δεσμευτεί να διασφαλίσουμε ότι όλες οι αεροπορικές εταιρίες, άσχετα με το μέγεθός τους και την γεωγραφική τους θέση, να μπορούν να ανταποκριθούν στην προθεσμία μέχρι το τέλος του χρόνου».

Η Amadeus, ως επιλεγμένος συνεργάτης της IATA, παρείχε στις αεροπορικές εταιρίες λύσεις σχεδιασμένες για να βοηθήσουν τις εταιρίες να εναρμονιστούν με την πρωτοβουλία Simplifying the Business initiative μέχρι το τέλος του 2007. Όλοι οι νέοι πελάτες έχουν πρόσβαση στο δίκτυο διανομής της Amadeus (187 αεροπορικές εταιρίες σε 143 αγορές) και στην interlining community (394 interline συμφωνίες).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024