Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΝέο εμπορικό πρόγραμμα που ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ ξενοδοχείων και τουριστικών πρακτορείων από τη Sabre Travel Network

Νέο εμπορικό πρόγραμμα που ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ ξενοδοχείων και τουριστικών πρακτορείων από τη Sabre Travel Network

H Sabre Travel Network φέρνει και στην Ευρώπη, έπειτα από ένα χρόνο επιτυχημένης πορείας στην Αμερική, το πρόγραμμα Sabre Exclusives Hotels. Tο πρόγραμμα επιτρέπει στα συμμετέχοντα ξενοδοχεία να δίνουν χαμηλότερες […]

H Sabre Travel Network φέρνει και στην Ευρώπη, έπειτα από ένα χρόνο επιτυχημένης πορείας στην Αμερική, το πρόγραμμα<...> Sabre Exclusives Hotels. Tο πρόγραμμα επιτρέπει στα συμμετέχοντα ξενοδοχεία να δίνουν χαμηλότερες τιμές, τις οποίες θα μπορούν να απολαμβάνουν και οι πελάτες των ταξιδιωτικών πρακτορείων μέσω του παγκόσμιου συστήματος διανομής της Sabre (Global Distribution System – GDS). Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία υπέγραψε σχετική συμφωνία με την εταιρία NIS Europe (Hotel Booking Agency) στο Μάντσεστερ με σκοπό την παροχή υπηρεσιών marketing και τεχνικής υποστήριξης.

Το πρόγραμμα Sabre Exclusives Hotels αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο εμπορικό πρόγραμμα (Μerchant Model) διαθέσιμο σε κάθε GDS, στο οποίο έχουν ήδη συνδεθεί περισσότερα από 1.700 πρακτορεία. Η Sabre Travel Network θεωρεί ότι 300 έως 500 εταιρείες θα ενσωματωθούν στον πυρήνα του ευρωπαϊκού προγράμματος. Τα Ευρωπαϊκά πρακτορεία θα αρχίσουν να έχουν πρόσβαση στο Sabre Exclusives Hotels μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, τα συμμετέχοντα ξενοδοχεία του προγράμματος έχουν συμφωνήσει ένα ποσοστό με τη Sabre Travel Network για ένα ορισμένο αριθμό δωματίων, που θα διανεμηθούν μέσω του Sabre GDS. Με αυτό τον τρόπο τα πρακτορεία κερδίζουν 10% ή 15% προμήθειας στα δωμάτια που “κλείνονται” και η Sabre Travel Network πληρώνει αυτές τις προμήθειες δύο φορές το μήνα, ως εγγύηση κράτησης. Αυτό εξαλείφει αφενός την καθυστέρηση και αφετέρου την χρονοτριβή από την αλλαγή νομίσματος (συναλλάγματος) – καταστάσεις που συμβαίνουν πολύ συχνά, όταν οι πράκτορες πληρώνουν προμήθεια απευθείας στα ξενοδοχεία. Τα επιλεγμένα ξενοδοχεία του προγράμματος της Sabre θα είναι διαθέσιμα στις καλύτερες τιμές και θα υποστηριχτούν από ένα πολύ χαμηλό ποσοστό εγγύησης. Όλα αυτά αρχικά θα ισχύουν για συγκεκριμένους προορισμούς και για ταξίδια Σαββατοκύριακου.

Όπως ανέφερε ο Floyd Widener, αντιπρόεδρος του Sabre Travel Network στην Ευρώπη “η εταιρία δε θέλει να προσφέρει στις χαμηλότερες τιμές εταιρικά πακέτα για επιχειρηματικά ταξίδια. Η ουσία είναι να βοηθήσουμε τα ξενοδοχεία να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Τα ξενοδοχεία ωφελούνται επειδή το πρόγραμμα τους παρέχει μία πρόσθετη ευκαιρία για να διαθέσουν τα άδεια τους δωμάτια. Από την άλλη πλευρά τα ταξιδιωτικά πρακτορεία ωφελούνται, επειδή αναπτύσσουν όλες τις δυνατές επιλογές κρατήσεων που διαθέτουν, έχοντας πρόσβαση σε μερικές από τις πιο καλές τιμές του εμπορίου”.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή του προγράμματος Sabre Exclusives Hotels στην Ευρώπη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sabre Hellas, κ. Aγης Αθανασιάδης επεσήμανε ότι “Η κράτηση στα ξενοδοχεία αντιπροσωπεύει μία εξαιρετικής σημασίας δυνατότητα ανάπτυξης για τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, αφού αποτελεί έναν επιπρόσθετο πόρο εισοδήματος. Ταυτόχρονα, τα ξενοδοχεία που θα συμμετάσχουν, μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να διαθέσουν όσα δωμάτια θέλουν μέσω του προγράμματος της Sabre. Η Sabre Travel Network προτρέπει τα ταξιδιωτικά γραφεία να διευρύνουν και να διαφοροποιήσουν το ρεύμα εσόδων τους και θεωρώ ότι το προϊόν αυτό είναι μία καλή ευκαιρία” καταλήγει ο κ. Αθανασιάδης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024