Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑκτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδος – Αιγύπτου

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδος – Αιγύπτου

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξάνδρειας Αιγύπτου με Κρήτη και Πειραιά, αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας,κατά την επίσημη συνάντηση που είχε στο Κάιρο με τον […]

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξάνδρειας Αιγύπτου με Κρήτη και Πειραιά, αναμένεται να λειτουργήσει άμεσα, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας,<...>κατά την επίσημη συνάντηση που είχε στο Κάιρο με τον υπουργό Επενδύσεων της Αιγύπτου, Μόχι Ελ Ντιν, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός αυτό. Ο κ. Σιούφας επισήμανε ότι ήδη υπάρχει έντονο το ενδιαφέρον από εταιρεία που επιθυμεί να προχωρήσει στην δημιουργία αυτής της γραμμής, η οποία θα εξυπηρετεί οχήματα και επιβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα των Αιγυπτιωτών που ζουν στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια. Πάντως, η επίτευξη δρομολόγησης αυτής της νέας γραμμής αποτελεί κοινό στόχο μεταξύ των δύο κρατών και ως θέμα, είχε τεθεί τόσο κατά την περσινή συνάντηση του τότε υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά και κατά τον περασμένο μήνα από την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, με τους ομολόγους τους υπουργούς, ενώ το θέμα είχε θέσει και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος Β΄ σε διάφορες επαφές του με αξιωματούχους των δύο κρατών.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η ακτοπλοϊκή γραμμή που συνέδεε την Αλεξάνδρεια με τα ελληνικά λιμάνια σταμάτησε να λειτουργεί πριν από είκοσι και πλέον χρόνια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024