Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣημαντικό στοιχείο του τουρισμού η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα

Σημαντικό στοιχείο του τουρισμού η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα

Με στόχο την ενίσχυση φορέων για την υλοποίηση ενεργειών διάδοσης και καθιέρωσης της ελληνικής παραδοσιακής, εθνικής, τοπικής και δημιουργικής κουζίνας, ώστε αυτή να αποτελέσει σημαντικό και αναγνωρίσιμο στοιχείο του συνολικού ελληνικού τουριστικού προϊόντος…

Με στόχο την ενίσχυση φορέων για την υλοποίηση ενεργειών διάδοσης και καθιέρωσης της ελληνικής παραδοσιακής, εθνικής, τοπικής<...>και δημιουργικής κουζίνας, ώστε αυτή να αποτελέσει σημαντικό και αναγνωρίσιμο στοιχείο του συνολικού ελληνικού τουριστικού προϊόντος “τρέχει” αυτή την περίοδο ειδικό πρόγραμμα από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το σήμα του ΕΟΤ για την ελληνική κουζίνα. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται κατά 35% από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης, κατά 15% από το ελληνικό δημόσιο και κατά το υπόλοιπο 50% από ιδιωτικούς φορείς. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται ενδεικτικά σε 10 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι ενέργειες που χρηματοδοτούνται σχετίζονται με τη διαμόρφωση και των εκσυγχρονισμό εσωτερικών χώρων, διαμόρφωση εξωτερικών χώρων, αλλά και η μηχανοργάνωση. Όσο αφορά σε άυλες επενδύσεις περιλαμβάνονται η ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης, ποιότητας, παροχή υπηρεσιών από εξωτερικούς συμβούλους και εκπόνηση μελετών σχετιζόμενων με το επιχειρηματικό σχέδιο καθώς και ενέργειες δημοσιότητας, έντυπη και ηλεκτρονική προβολή.

Το κατώτατο όριο του προϋπολογισμού είναι στα 15.000 ευρώ ενώ το ανώτατο είναι στα 80.000 ευρώ. Η κατάθεση των αιτήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μέχρι και την 31/5/2006.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024