Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑλλαγές στα δρομολόγια για τις γιορτές του Πάσχα

Αλλαγές στα δρομολόγια για τις γιορτές του Πάσχα

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ενόψει των εορτών του Πάσχα, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενέκρινε για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 18/04/2003 μέχρι και την Κυριακή του Θωμά 04/05/2003, συνολικά 424 δρομολόγια…

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ενόψει των εορτών του Πάσχα, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενέκρινε<...> για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 18/04/2003 μέχρι και την Κυριακή του Θωμά 04/05/2003, συνολικά 424 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης “για την εξυπηρέτηση των επιβατών έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε οι Λιμενικές Αρχές και οι υπηρεσίες των πλοίων να είναι έτοιμες για την αντιμετώπιση των αυξημένων απαιτήσεων διακίνησης των εορταστικών ημερών. Με τη συνεργασία όλων πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια ομαλή περίοδο διακίνησης”.
Συγκεκριμένα:

  • Ενισχύθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά με επιπλέον προσωπικό για την ομαλή αποεπιβίβαση του αυξημένου αριθμού των επιβατών και τη φορτοεκφόρτωση των οχημάτων.
  • Συγκροτήθηκαν κλιμάκια επιθεωρητών και διενεργούνται έκτακτες επιθεωρήσεις στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία που εκτελούν δρομολόγια με αφετηρία τα λιμάνια Πειραιά-Ραφήνας και Λαυρίου.
  • Έχουν δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές για αυστηρούς ελέγχους τήρησης των δρομολογίων των Ε/Γ και Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων.

Επιπλέον το ΥΕΝ ενημερώνει τους ταξιδιώτες ότι πρέπει:


  • Να είναι έγκαιρα στο λιμάνι και οπωσδήποτε μία (1) ώρα τουλάχιστον πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου.

  • Να είναι εφοδιασμένοι οπωσδήποτε με εισιτήρια. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η προσέγγιση και η επιβίβαση στο πλοίο, διότι απαγορεύεται η έκδοση εισιτηρίων στους χώρους του λιμανιού.
  • Να επιβεβαιώσουν έγκαιρα την κράτηση της θέσης επιστροφής, με την άφιξή τους στο λιμάνι προορισμού τους, απευθυνόμενοι στα τοπικά ναυτικά πρακτορεία.
  • Να διευκολύνουν το έργο του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος ώστε να γίνει πλέον άνετη και γρήγορη η διακίνηση επιβατών και οχημάτων.

Ακόμα οι οδηγοί των οχημάτων, τα οποία δεν πρόκειται να ταξιδέψουν, δεν θα πρέπει να τα σταθμεύουν στους προβλήτες, γιατί η παραμονή τους εκεί θα δημιουργήσει προβλήματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024