Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕκδήλωση ενδιαφέροντος για τη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο με προορισμό την Αίγυπτο

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο με προορισμό την Αίγυπτο

Την πρόθεσή της να δρομολογήσει το οχηματαγωγό πλοίο `Archagelos` στη γραμμή Πειραιά-Ηράκλειο, με προορισμό την Αίγυπτο, αξιοποιώνταςτο μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη […]

Την πρόθεσή της να δρομολογήσει το οχηματαγωγό πλοίο `Archagelos` στη γραμμή Πειραιά-Ηράκλειο, με προορισμό την Αίγυπτο, αξιοποιώντας<...>το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη και τον Αιγύπτιο Υπουργό Μεταφορών Δρ. Essam A. Sharaf, ανακοίνωσε προχτές με επιστολή της στον αρμόδιο υπουργό η ναυτιλιακή εταιρία Champion Ferries Ltd, θυγατρική της εταιρίας ANEK Lines.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μετά από την συνάντηση που είχε με τον Δρ. Sharaf τον περασμένο Ιούνιο, οπότε συζητήθηκαν θέματα ναυτιλιακών σχέσεων των δύο χωρών για τις θαλάσσιες μεταφορές, το εμπόριο και τις επενδύσεις υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου.

Το μνημόνιο των δύο χωρών αφορά τα εξής θέματα:


  • Θαλάσσια σύνδεση Ελλάδος – Αιγύπτου με επιβατικό οχηματαγωγό (RO-RO). Θα διευκολυνθεί η θαλάσσια δρομολογιακή σύνδεση Ελλάδος-Αιγύπτου, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δυο κρατών.
  • Ανάπτυξη των διευρωπαϊκών δικτύων θαλάσσιων μεταφορών σε συνδυασμό με το πανευρωπαϊκό δίκτυο και τα υπάρχοντα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα των δύο χωρών.

  • Διευκόλυνση μεταφοράς προσώπων και αγαθών από και προς τους λιμένες των δύο χωρών με ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

  • Ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών.

  • Ευρωμεσογειακή συνεργασία σε θέματα λιμένων. Η ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδος με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου μέσω διμερών συμφωνιών στον τομέα των λιμένων αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτή την περίοδο η οποία θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη για την αναπτυξιακή πορεία των μεγάλων λιμένων της χώρας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η προοπτική συνεργασίας Αιγυπτιακών λιμένων με τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου καθώς και η πιθανή κατασκευή λιμενικού τερματικού σταθμού στη Νότια Κρήτη εξαιτίας της εγγύτητας με τους Αιγυπτιακούς λιμένες.
  • Κρουαζιέρα. Τα υπό ελληνική, όσο και τα υπό αιγυπτιακή ή τρίτης χώρας σημαία κρουαζιερόπλοια, μπορούν να συμπεριλάβουν στα δρομολόγιά τους λιμένες των δύο χωρών, ως ενδιάμεσους λιμένες προσέγγισης.

Παράλληλα, η ΑΝΕΚ ανακοίνωσε προχτές ότι όχι μόνο θα καταθέσει δρομολόγια για τη νέα δρομολογιακή περίοδο (Οκτώβριος 2006 – Οκτώβριος 2007), αλλά και θα προσφέρει για την τρέχουσα περίοδο εκπτωτικά πακέτα προσφορών κυρίως για τα δρομολόγια Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Οι ειδικές προσφορές της ΑΝΕΚ, που αποτελούν καινοτομία για την ελληνική ακτοπλοΐα και σύντομα, στα πλαίσια του ανταγωνισμού, θα προκαλέσουν αντίστοιχες κινήσεις και άλλων ναυτιλιακών εταιριών, περιλαμβάνουν δωρεάν Ι.Χ. και δίκυκλα στην πρώτη διαδρομή, 50% έκπτωση στους ναύλους επιστροφής των επιβατών και 20% έκπτωση στους ναύλους επιστροφής οχημάτων, ενώ για τη γραμμή του Ρεθύμνου και κατόπιν συμφωνίας με τους ξενοδόχους της περιοχής θα παρέχεται έκπτωση 20% στους ναύλους για όσους έχουν κάνει κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024