Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΈνα πλοίο ‘ολυμπιονίκης’ για την ΑΝΕΚ

Ένα πλοίο ‘ολυμπιονίκης’ για την ΑΝΕΚ

Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Κρήτης ΑΝΕΚ Α.E. στα πλαίσια υλοποίησης του επενδυτικού της σχεδιασμού παράλαβε χθες και ενέταξε επισήμως στο στόλο της το νέο της απόκτημα “Olympic Champion”. Το “Olympic […]

Η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Κρήτης ΑΝΕΚ<.> Α.E. στα πλαίσια υλοποίησης του επενδυτικού της σχεδιασμού παράλαβε<...> χθες και ενέταξε επισήμως στο στόλο της το νέο της απόκτημα "Olympic Champion".

Το "Olympic Champion" είναι το πρώτο από τα δύο νεότευκτα, των οποίων η ναυπήγηση ανατέθηκε στα Νορβηγικά Ναυπηγεία Fosen. Το κόστος απόκτησης των δύο πλοίων ανέρχεται στο ποσό των 205 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω κοινοπρακτικού σχήματος Τραπεζών του οποίου ηγείται η Chase Manhattan Bank. Το δεύτερο νεότευκτο προβλέπεται να παραδοθεί τον Μάιο του 2001, καθιστώντας εφικτή τη στρατηγική αναδιάταξη του στόλου της ΑΝΕΚ και την άμεση επιχειρησιακή αξιοποίηση των νέων πλοίων.

Τα βασικά τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι: Μήκος: 204μ.
Πλάτος: 25,8μ.
Μέγιστη Ταχύτητα: 32 μίλια/ώρα
Υπηρεσιακή Ταχύτητα: 30 μίλια/ώρα
Ιπποδύναμη: 69.000 knots
Δυνατότητα Μεταφοράς: 1.850 επιβάτες
Χωρητικότητα Γκαράζ: 120 Φορτηγά οχήματα ευρωπαϊκών διαστάσεων ταυτόχρονα με 120 Ι.Χ. αυτοκίνητα, σε τρία μεγάλης χωρητικότητας γκαράζ.
Διαθέτει επίσης υπερπολυτελή σαλόνια και bars, casino καθώς και μία μεγάλη και δύο παιδικές πισίνες.
Κατά τη χθεσινή τελετή παράδοσης του "Olympic Champion" από την Fosen Mekaniske Verksteder A.S. στις εγκαταστάσεις της στην πόλη Trondheim της Νορβηγίας παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΑΝΕΚ, εκπρόσωποι του Κοινοπρακτικού Σχήματος των Τραπεζών, Βουλευτές της Κρήτης, Νομάρχες και Δήμαρχοι του νησιού, εκπρόσωποι του Υ.Ε.Ν. και του Λιμενικού σώματος, καθώς και Υπουργοί της Νορβηγικής Κυβέρνησης.

Ανάδοχος του "Olympic Champion" ήταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης των διακοσίων μέτρων στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ, Κώστας Κεντέρης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024