Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤα μη ανταποδοτικά τέλη στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβαρύνουν τους επιβάτες
Υπέρ... τρίτων τα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών γραμμών

Τα μη ανταποδοτικά τέλη στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβαρύνουν τους επιβάτες

Σε άρθρο της η Καθημερινή σχετικά με τη μείωση της τιμής των ναύλων της ακτοπλοϊας αποκαλύπτει ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει η πολιτεία να προχωρήσει σε κατάργηση […]

Σε άρθρο της η Καθημερινή σχετικά με τη μείωση της τιμής των ναύλων της ακτοπλοϊας αποκαλύπτει ότι για να γίνει<...> κάτι τέτοιο θα πρέπει η πολιτεία να προχωρήσει σε κατάργηση όλων των μη ανταποδοτικών τελών υπέρ τρίτων που εντάσσονται στους ναύλους και τους επιβαρύνουν σε ποσοστό 31,9% για τους επιβάτες και 39,5% για τα οχήματα.

Τα συγκεκριμένα μη ανταποδοτικά τέλη, που πληρώνονται από τους επιβάτες της ακτοπλοΐας, εκτιμάται ότι ετησίως υπερβαίνουν τα 90 εκατ. και αξιοποιούνται από το κράτος για άσχετες με τη ναυτιλία υποθέσεις. Ο επιβάτης, σύμφωνα με τους ακτοπλόους, πληρώνει επιπλέον χρήματα που δεν είναι ανταποδοτικά σε υπηρεσίες προς τους ιδίους ή την ακτοπλοΐα. Κατά συνέπεια, η κατάργηση των τελών θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να οδηγήσει ακόμη και σε μειώσεις ναύλων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024