Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΥποχρέωση της Πολιτείας η διασφάλιση ακτοπλοϊκών υπηρεσιών
Ελπίδα Τσουρή

Υποχρέωση της Πολιτείας η διασφάλιση ακτοπλοϊκών υπηρεσιών

“Η κυβέρνηση, στο όνομα του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, αποφάσισε, εδώ και δύο χρόνια, χωρίς οποιονδήποτε σχεδιασμό και κανονιστικό πλαίσιο, την απελευθέρωση των ναύλων οικονομικής θέσης, στην ακτοπλοΐα. Είναι […]

“Η κυβέρνηση, στο όνομα του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς, αποφάσισε, εδώ και δύο χρόνια, χωρίς οποιονδήποτε σχεδιασμό και κανονιστικό πλαίσιο, την απελευθέρωση των ναύλων οικονομικής θέσης, στην ακτοπλοΐα. Είναι προφανές<...>ότι, η επιχειρούμενη απελευθέρωση, όπως το ΠΑ.ΣΟ.Κ., από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει, δεν διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον”. Ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις της, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Ναυτιλία και την Νησιωτική Πολιτική, κα Ελπίδα Τσουρή, αναφερόμενη στις αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων.

Αντίθετα, σημείωσε η επιχειρούμενη απελευθέρωση “έχει οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, στρεβλώσεις του υγιούς ανταγωνισμού και αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων”.

Η ολιγοπωλιακή αγορά της ακτοπλοΐας πρόσθεσε δεν εποπτεύεται, η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι, μονίμως, απούσα, ενώ ο αρμόδιος υπουργός περιορίζεται στο ρόλο του απλού παρατηρητή των εξελίξεων, ευελπιστώντας να εισακουστούν οι εκκλήσεις του για συγκράτηση των τιμών…”.

“Η κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζει”, κατέληξε η κα Τσουρή “ότι, η διασφάλιση ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, με επαρκή συχνότητα, ασφάλεια, αξιοπιστία και με οικονομικά προσιτό τρόπο, σε όλους τους πολίτες της χώρας, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας, υποχρέωση που δεν εκχωρείται και δεν μπορεί να επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια και στην καλή διάθεση των επιχειρηματιών της χώρας. Η κυβερνητική πολιτική στερεί από τους Έλληνες πολίτες και, ιδιαίτερα από τους νησιώτες, το δημόσιο αυτό αγαθό και δικαίωμα, το οποίο, μάλιστα, είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024