Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΑνοδικοί οι οικονομικοί δείκτες στη Royal Caribbean Cruises

Ανοδικοί οι οικονομικοί δείκτες στη Royal Caribbean Cruises

Η Royal Caribbean Cruises ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το καθαρό εισόδημα για το δεύτερο τέταρτο του 2004 ήταν 122,2 εκατομμύρια δολάρια (ή 0,59 δολάρια ανά μετοχή), από 55,7 εκ. δολάρια που […]

Η Royal Caribbean Cruises ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το καθαρό εισόδημα για το δεύτερο τέταρτο του 2004 ήταν<...> 122,2 εκατομμύρια δολάρια (ή 0,59 δολάρια ανά μετοχή), από 55,7 εκ. δολάρια που ήταν το 2003.

Τα έσοδα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2004 έφτασαν το 1,1 δισ. δολάρια από 905,8 εκατ. δολάρια που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2003, παρουσιάζοντας αύξηση 26,2%.

“Είναι μία συναρπαστική περίοδος για τη Royal Caribbean. Η αγορά παρουσιάζει χαρακτηριστικά τα οποία δεν είχαμε δει πριν από το 2001”, δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Richard Fain.

Το περιβάλλον κρατήσεων συνεχίζει να είναι δυνατό, ενώ η εταιρία εξακολουθεί να εστιάζει στην `στρατηγική τιμών` η οποία απέδωσε καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με το 2003.

Επίσης κατά το δεύτερο τέταρτο του 2004 η εταιρία “άνοιξε” το Cape Liberty Cruise Port στο Bayonne Harbor, μία τεχνική χερσόνησο που αποτελεί προέκταση του λιμανιού της Νέας Υόρκης. Από το λιμάνι αυτό, 2 πλοία της εταιρίας, το “Voyager of the Seas” προσφέρει κρουαζιέρες 5 και 9 ημερών στον Καναδά και στην Καραϊβική αντίστοιχα και το “Empress of the Seas” αναχωρεί για κρουαζιέρες και 6 και 8 ημερών στις Βερμούδες.

Περιβαλλοντικά βραβεία

Τον περασμένο μήνα οι δύο εταιρίες του ομίλου Royal Caribbean International και Celebrity Cruises ανήγγειλαν τα βραβεία για το περιβαλλοντικό σκάφος του έτους (Environmental Ship Of The Year awards), με το κρουαζιερόπλοιο “Radiance of the Seas” να τιμάται από τη Royal Caribbean και το “Millennium” από τη Celebrity.

Τα ετήσια βραβεία σχεδιάστηκαν για να ενθαρρύνουν την από μακράν υφιστάμενη δέσμευση των δύο εταιριών για την περιβαλλοντική καινοτομία και βελτίωση. Ο ανταγωνισμός για τα βραβεία βοηθάει τις δύο εταιρίες να αυξήσουν σταδιακά την απόδοσή τους στα περιβαλλοντικά θέματα με τρόπους που υπερβαίνουν τη ρυθμιστική συμμόρφωση. Η κρίση για τα βραβεία γίνεται από την ανεξάρτητη εταιρία Haley και Aldrich η οποία ελέγχει τα 19 κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean και τα 10 της Celebrity για την εφαρμογή των περιβαλλοντικών σχεδίων τους. Η φετινή ήταν η 5η ετήσια απονομή σε πλοίο της Royal Caribbean και η 2η σε πλοίο της Celebrity

Βραβείο για την Κουζίνα

Μια ακόμη διάκριση για τη Royal Caribbean International αποτελεί το Μαγειρικό Αριστείο (Culinary Excellence Award) από την παλαιότερη και μεγαλύτερη στις ΗΠΑ οργάνωση Αρχιμαγείρων, την Αμερικανική Μαγειρική Ομοσπονδία (ACF).

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που η Ομοσπονδία αναγνώρισε μία εταιρία κρουαζιέρων για ανώτερη υπηρεσία στη διατροφή (Superior foodservice). Οι νικητές του 2004 επιλέχτηκαν από μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων της μαγειρικής, που συμπεριλάμβανε τους: Edward Leonard, CMC, AAC, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας (ACF), τέσσερις περιφερειακούς αντιπροέδρους, τον πρόεδρο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας των Σεφ κ.ά.

Η διατροφική ομάδα της Royal Caribbean International διευθύνεται από τον Frank Weber και τον αρχιμάγειρα Josef Jungwirth. Σε αυτή τη `γραμμή` απασχολούνται περισσότεροι από 3.200 αρχιμάγειροι και μάγειροι καθώς και 12.000 υπάλληλοι στα 19 σκάφη της εταιρίας.

Εν τω μεταξύ η Royal Caribbean International επέκτεινε και “φρεσκάρισε” ένα από τα κρουαζιερόπλοιά της, το “Enchantment of the Seas”, με αποτέλεσμα το μήκος του να φτάσει τα 990 πόδια, η δυναμικότητά του να αυξηθεί κατά 151 δωμάτια (staterooms) και να δημιουργηθούν νέοι κοινόχρηστοι χώροι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024