Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΕντυπωσιακή αύξηση των κλασσικών κρουαζιέρων της ROC

Εντυπωσιακή αύξηση των κλασσικών κρουαζιέρων της ROC

Για τις τάσεις και τις δυνατότητες της φετινής χρονιάς ενημέρωσε ο διευθυντής Marketing της Royal Olympic Cruises, κ. Σταθόπουλος, με την ευκαιρία της βραδιάς πρακτόρων που οργάνωσε η εταιρία στο […]

Για τις τάσεις και τις δυνατότητες της φετινής χρονιάς ενημέρωσε ο διευθυντής Marketing της Royal Olympic Cruises<...>, κ. Σταθόπουλος, με την ευκαιρία της βραδιάς πρακτόρων που οργάνωσε η εταιρία στο πλοίο Stella Solaris για την έναρξη της θερινής περιόδου.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταθόπουλος η φετινή περίοδος άρχισε και συνεχίζει πολύ καλά με εντυπωσιακή αύξηση των κλασσικών κρουαζιέρων. Συγκεκριμένα: η 7ήμερη Αιγαίο-Κωνσταντινούπολη με το Stella Solaris έχει 53% αύξηση κρατήσεων
η 4ήμερη με το World Renaissance και το Olympic Countess έχει 48% αύξηση κρατήσεων, ενώ
η 3ήμερη με τα ίδια πλοία παρουσιάζει αύξηση κρατήσεων 21%
"Η εξαιρετική αύξηση των δύο τελευταίων τύπων κρουαζιέρας και το γεγονός ότι αυτό το είδος των ολιγοήμερων δρομολογίων έχει βραχυπρόθεσμες κρατήσεις, μας ενθάρρυνε να προσθέσουμε και το Apollon, χωρητικότητας 900 κλινών, παράλληλα σε 3ήμερες και 4ήμερες διαδρομές" συμπλήρωσε ο κ. Σταθόπουλος.

Από τα καινούργια προγράμματα της ROC ξεχώρισαν οι κρουαζιέρες της Κρήτης με το Odysseus που παρουσιάζουν αύξηση 58%.

Το 7ήμερο δρομολόγιο των 'Τριών Ηπείρων' με το Olympic Voyager παρουσιάζει πληρότητα 100% όπως και πέρυσι, ενώ η αφαίρεση του Ισραήλ δεν επηρέασε τις κρατήσεις διότι επιμηκύνθηκε ταυτόχρονα η παραμονή στην Αλεξάνδρεια κατά μία ημέρα με μία εκδρομή στο Λούξορ.

Ο κ. Σταθόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες κρατήσεων ακόμα, δεδομένου ότι η θερινή περίοδος μόλις άρχισε. Την μεγαλύτερη διαθεσιμότητα έχουν οι 7ήμερες κρουαζιέρες του Triton που αναχωρούν από Πειραιά και συνδυάζουν Ρώμη και Τουρκία, καθώς και οι 7ήμερες κρουαζιέρες του νεόδμητου Olympic Explorer που παραλαμβάνεται στο τέλος του Απριλίου και συνδυάζουν Βενετία και Κωνσταντινούπολη με αναχωρήσεις κάθε Σάββατο από Πειραιά.

Πάντως ο μέσος όρος αύξησης της χρονιάς βρίσκεται στο 35% μέχρι σήμερα. Ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στη νέα τάση της ελληνικής αγοράς για χειμερινές κρουαζιέρες που ολοκληρώνονται εντός των ημερών. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ζήτηση που παρουσίασαν οι εξωτικές κρουαζιέρες της Νοτίου Αμερικής με το Olympic Voyager όπου δεν υπήρχαν απλά μεμονωμένοι Έλληνες, αλλά μεγάλα ελληνικά γκρουπς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ROC διαθέτει σήμερα 6.900 κλίνες που την φέρνουν στην πρώτη θέση από πλευράς κλινών στην Ανατολική Μεσόγειο. Μέσα στο 2001, εκτός από το νεόδμητο Olympic Explorer προστέθηκε στο στόλο της ROC και το Seawing 900 κλινών το οποίο ναυλώθηκε σε Βρετανούς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024