Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠαράταση για την υποβολή της κατάθεσης των προσφορών για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Παράταση για την υποβολή της κατάθεσης των προσφορών για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Παράταση πήραν, μετά από αίτηση των Κυπριακών Αερογραμμών, οι υποψήφιοι αγοραστές του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, προκειμένου να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές. Η παράταση ορίστηκε στις 10 ημέρες. […]

Παράταση πήραν, μετά από αίτηση των Κυπριακών Αερογραμμών, οι υποψήφιοι αγοραστές του πλειοψηφικού πακέτου της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.><...>, προκειμένου να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές. Η παράταση ορίστηκε στις 10 ημέρες.

Έτσι, η προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών λήγει στις 30 Απριλίου αντί για τις 20 του ιδίου μηνός. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι είναι τέσσερις και πρόκειται για τις Κυπριακές Αερογραμμές, την Axon Airlines, τον εφοπλιστή Σ. Ρέστη και την αυστραλιανή εταιρία Venture Capital Integrated Airline Solutions.

Όπως όμως επισημαίνεται από διάφορους κύκλους, κανένας από τους μέχρι τώρα υποψήφιους δεν διαθέτει την αναγκαία οικονομική δυνατότητα σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία που απαιτείται για να αποκτήσει της Ολυμπιακή Αεροπορία. Για παράδειγμα η μοναδική αεροπορική εταιρία που συμμετέχει στις σχετικές διαδικασίες, οι Κυπριακές Αερογραμμές, διαθέτουν μόνο 9 αεροσκάφη τζετ, ενώ ο στόλος της Ολυμπιακής και των θυγατρικών της αποτελείται από 42 αεροσκάφη τζετ και 21 ελικοφόρα.

Στο μεταξύ, ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι σύμμαχοι του εφοπλιστή Σ. Ρέστη, ενώ όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τύπου, τους τέσσερις υποψήφιους προβληματίζει και το θέμα των υπέρογκων τελών που θα πληρώνει στο νέο αεροδρόμιο η Ολυμπιακή και υπολογίζεται ότι θα φθάνουν τα 25 δισ. δραχμές το χρόνο σε σχέση με τα 2,5 δισ. που κοστίζει σήμερα το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024