Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΗ Royal Caribbean Cruises συμμετείχε στο Συνέδριο του European Cruise Council
Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός με 4,3 εκατ. επιβάτες

Η Royal Caribbean Cruises συμμετείχε στο Συνέδριο του European Cruise Council

Η εταιρεία Royal Caribbean Cruises ενδυναμώνει περαιτέρω τη θέση της και συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ευρώπη, σε μια περιοχή που κατά το περασμένο έτος τα έσοδα που […]

Η εταιρεία Royal Caribbean Cruises ενδυναμώνει περαιτέρω τη θέση της και συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ευρώπη, σε μια περιοχή που<...> κατά το περασμένο έτος τα έσοδα που προέκυψαν από την κρουαζιέρα άγγιξαν τα 32 δισ. ευρώ, καλύφθηκαν 311.000 θέσεις εργασίας, ενώ τα κρουαζιερόπλοια πραγματοποίησαν 21 εκατ. επισκέψεις σε λιμάνια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου

Σημαντικά στελέχη της Royal Caribbean Cruises συμμετείχαν στο συνέδριο του European Cruise Council, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στη Ρώμη, για να μελετηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη και το μέλλον γενικότερα της βιομηχανίας της κρουαζιέρας στην Ευρώπη. Δεδομένου ότι Royal Caribbean Cruises αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιερών, τα στελέχη της συμμετείχαν σε αρκετές ενότητες του συνεδρίου. Ομιλίες πραγματοποίησαν οι Michael Bayley, ανώτερος αντιπρόεδρος, Jamie Sweeting, αντιπρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος, John Fox, αντιπρόεδρος του Τμήματος Κυβερνητικών Σχέσεων για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη και John Tercek, αντιπρόεδρος του Τμήματος Εμπορικής Ανάπτυξης. Μοναδικός παρευρισκόμενος στο συνέδριο από τον κλάδο της κρουαζιέρας εκ μέρους της Ελλάδας ήταν ο κ. Ανδρέας Στυλιανόπουλος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού οργανισμού Navigator Travel and Tourist Service, αποκλειστικού αντιπροσώπου σε Ελλάδα και Κύπρο της Royal Caribbean Cruises.

“Η Ευρώπη είναι μια καλά εδραιωμένη αγορά, καθώς η βιομηχανία κρουαζιέρας συνεχίζει να επεκτείνεται διεθνώς”, δήλωσε ο κ. Bayley. “Προσβλέπουμε σε σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης στην Ευρώπη, τόσο ως προορισμό όσο και ως πρωτεύουσα αγορά, καθώς η μελλοντική ανάπτυξη και o εκτεταμένος προγραμματισμός δρομολογίων στην περιοχή είναι στα σχέδια μας. Η αύξηση του μεριδίου αγοράς στην ευρύτερη περιοχή είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της στρατηγικής διεθνούς ανάπτυξης της εταιρείας μας”.

Ο κ. David Dingle, πρόεδρος του European Cruise Council δήλωσε σχετικά: “Tα αποτελέσματα της έκθεσης Economic Impact Report αποδεικνύουν πως η βιομηχανία της κρουαζιέρας συνεχίζει να παίζει σημαντικότατο ρόλο στην οικονομία της Ευρώπης. Η συνολική αξία των αγαθών και των υπηρεσιών που παράγονται έχει αυξηθεί κατά 69% τα τελευταία τρία χρόνια, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 32 δισ. ευρώ. Επίσης, έχουμε παρατηρήσει αύξηση στα ποσά που ξοδεύουν οι επιβάτες, καθώς στα κύρια λιμάνια φτάνει τα 106 ευρώ, ενώ στα πιο μικρά λιμάνια το ποσό φτάνει τα 57 ευρώ ανά επίσκεψη. Για το 2008, οι επιβάτες στο σύνολό τους ξόδεψαν 2.7 δισ. ευρώ, ποσό δηλαδή αυξημένο κατά 69% από το 2005”.

Ο κ. Dingle συνέχισε: “Η Ευρώπη έχει λειτουργήσει σαν μαγνήτης, έλκοντας κρουαζιερόπλοια από την Βόρεια Αμερική, που σε συνδυασμό με τους ευρωπαϊκούς στόλους κρουαζιερόπλοιων έχουν οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του αριθμού των επιβατών που συμμετέχουν στις κρουαζιέρες επιβιβαζόμενοι από ευρωπαϊκά λιμάνια, αύξηση που φτάνει το 68% από το 2005 και ισοδυναμεί με 4,7 εκατ. επιβάτες. Η ευρωπαϊκή βιομηχανία κρουαζιέρας συνεισέφερε 14,2 δισ. άμεσων εσόδων, την στιγμή που οι εταιρείες κρουαζιέρων δαπανούν 5,1 δισ. σε υπηρεσίες, προμήθειες και εξοπλισμό. Παρά τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες και προκλήσεις, το ECC αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη στην Ευρώπη. Φυσικά, οι ρυθμοί ανάπτυξης δε θα είναι τόσο φρενήρεις, αλλά με την λειτουργία νέων κρουαζιερόπλοιων το 2009, τα οποία θα πραγματοποιούν κατά κύριο λόγο ταξίδια στην Ευρώπη πιστεύουμε ότι η αύξηση των επιβατών θα συνεχιστεί”.

Κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματα που προέκυψαν από το Economic Impact Report που πραγματοποίησε το European Cruise Council σε συνεργασία με τις , MedCruise και Cruise Europe είναι τα εξής:

  • Κατά τη διάρκεια του 2008, 21,7 εκατ. επιβάτες επισκέφθηκαν ένα ευρωπαϊκό λιμάνι.
  • 4,7 εκατ. επιβάτες ξεκίνησαν την κρουαζιέρα τους από ένα ευρωπαϊκό λιμάνι.
  • Ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που πραγματοποιούν δρομολόγια στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 35% το 2008 σε σχέση με το 2005, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 192 κρουαζιερόπλοια.
  • Η Ευρώπη κατέχει την ηγετική θέση στην κατασκευή κρουαζιερόπλοιων και το 2008 η βιομηχανία κρουαζιέρας δαπάνησε 5,2 δισ. σε κατασκευές, επισκευές και συντήρηση κρουαζιερόπλοιων.
  • Η κρουαζιέρα στην Ευρώπη το 2008 προσέφερε εργασία σε 311.512 άτομα, αύξηση 66% από το 2005.
  • Η τυπικά κρουαζιέρα στην Ευρώπη επισκέπτεται τουλάχιστον 4 προορισμούς σε οποιοδήποτε δρομολόγιο.
  • Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός με περίπου 4,3 εκατ. επιβάτες. Η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή νησιά.
  • Η Ιταλία και η Ελλάδα ήταν οι δύο πιο δημοφιλείς προορισμοί καθόλη την χρονιά, με την Ιταλία να καταλαμβάνει ποσοστό 23% και την Ελλάδα 19,6%.
  • Η Ισπανία κράτησε την τρίτη θέση με ποσοστό 16.6%.
  • Με πιο δημοφιλείς προορισμούς τη Νάπολη, την Τσιτάβεκια και το Λιβόρνο, η Ιταλία υποδέχεται περίπου 5 εκατ. επιβάτες.

  • Η Royal Caribbean έχει αυξήσει τον στόλο της στην Ευρώπη από 13 σε 22 κρουαζιερόπλοια τους τελευταίους 12 μήνες και μέσω της κατασκευής νέων κρουαζιερόπλοιων έχει καταφέρει να σημειώσει επίσης σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα στην ευρύτερη βιομηχανία κρουαζιέρας στην περιοχή. Τα 5 εμπορικά της σήματα (Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara Cruises, Pullmantur, και Croisieres de France) καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών και τις κατηγορίες των επιβατών. 22 από τα 38 κρουαζιερόπλοια της εταιρείας θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης το 2009 σε αντίθεση με μόλις 8 το 2005. Το 2009, η Royal Caribbean International και οι φιλοξενούμενοί της θα συμβάλουν στην ευρωπαϊκή οικονομία σε 87 λιμένες σε 32 χώρες. Η Celebrity Cruises και οι φιλοξενούμενοί της θα κάνουν το ίδιο σε 76 λιμένες σε 29 χώρες και η Azamara Cruises και οι φιλοξενούμενοί της θα συμβάλουν στην ευρωπαϊκή οικονομία σε 91 λιμένες σε 36 χώρες. Επιπλέον, η Royal Caribbean, συμμετέχει 50% στη κοινοπραξία TUI A.G.. Η κοινοπραξία TUI Cruises ξεκίνησε τις κρουαζιέρες της μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

    Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

    Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

    Ετικέτες
    15/05/2024
    14/05/2024
    13/05/2024
    10/05/2024
    09/05/2024
    08/05/2024