Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΝέα απεργία και αποχή των λιμενεργατών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη
Λιμένες

Νέα απεργία και αποχή των λιμενεργατών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα, Παρασκευή, και άλλη μία την Τρίτη, 21 Ιουνίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Επίσης, αποφάσισαν να απέχουν από την εργασία τους το Σάββατο, την Κυριακή και την αργία του Αγίου Πνεύματος.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.), η Ένωση Μόνιμων & Δόκιμων Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Εποπτών – Αρχιεργατών ΟΛΠ, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις και ζητούν τη θεσμοθέτηση της εργασιακής συνέχειας, με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Συμπληρώθηκαν σήμερα είκοσι δύο (22) ημέρες απεργιακού αγώνα (σ.σ. χθες) των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Ενός ΑΓΩΝΑ που ανέδειξε την ενότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να υπερασπιστούν με κάθε θυσία και με κάθε τίμημα τα εργασιακά τους δικαιώματα. Από την αρχή αυτού του αγώνα και επί τρείς μήνες διαβούλευσης με την Κυβέρνηση διατυπώσαμε καθαρές απόψεις και τεκμηριωμένες προτάσεις.

Αντ’αυτών η Κυβέρνηση αντέταξε ασαφείς και γενικόλογες απόψεις, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να μετουσιώσει σε πράξη αυτά που αναγνώριζε ως δίκαια αιτήματά μας. Με αναντιστοιχία λόγων και έργων, η Κυβέρνηση, μετέθετε από μέρα σε μέρα τις απαντήσεις της και τις αποφάσεις της εμπαίζοντας προκλητικά τους εργαζόμενους. Από την πλευρά μας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα υποστείλουμε την σημαία του αγώνα.

Το δικαίωμα της εργασίας μας θα το υπερασπιστούμε μέχρις εσχάτων. Αναμένουμε, έστω και τώρα, η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις γενικόλογες αναφορές και τις κωλυσιεργίες και να δώσει λύση, που δεν είναι άλλη, από τη θεσμοθέτηση της εργασιακής συνέχειας, με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις. Συνεχίζουμε, στα πλαίσια των αρχικών μας αποφάσεων, 48ωρη απεργία για την Παρασκευή 17/6 και την Τρίτη 21/6, καθώς και αποχή από εργασία Σαββάτου Κυριακής και της Αργίας του Αγίου Πνεύματος”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024