Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΣε καθολική συμμετοχή στην αυριανή απεργία καλεί τους εργαζόμενους η ΟΜΥΛΕ
Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος

Σε καθολική συμμετοχή στην αυριανή απεργία καλεί τους εργαζόμενους η ΟΜΥΛΕ

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) αναφέρει ότι και τα λιμάνια βρίσκονται στον κατάλογο των προς εκποίηση Δημόσιων Επιχειρήσεων και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επικαλείται τις διαρθρωτικές πολιτικές, όμως 'η μόνη λιμενική πολιτική της κυβέρνησης είναι οι επιλογές των Τροϊκανών, των δανειστών και των τοκογλύφων'.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος καλεί τους εργαζόμενους στα λιμάνια σε συμμετοχή στην πανεργατική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για να “δοθεί ένα αποφασιστικό και σαφές μήνυμα προς την Κυβέρνηση και την Τρόϊκα να σταματήσουν αυτήν την καταστροφική πολιτική”.

“Εδώ και τρία χρόνια ζούμε ένα εφιαλτικό σκηνικό με συνεχείς και δραματικές περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές δαπάνες, με παρατεταμένη ύφεση, εκρηκτική ανεργία και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας”, τονίζει η ΟΜΥΛΕ. “Βρισκόμαστε τώρα μπροστά σε μια νέα πιο άγρια επίθεση, αφού σχεδιάζεται να περικοπούν 11,5 δισ. αποκλειστικά από μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Ετοιμάζεται νέα επίθεση σε ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τις κατακτήσεις μετατρέποντας τελειωτικά σε ζούγκλα την αγορά εργασίας. Επιχειρούν να ανεβάσουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67, εν μέσω παρατεταμένης ανεργίας. Σχεδιάζουν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και ό,τι έχει απομείνει από τις δημόσιες επιχειρήσεις. Αυτή η σκληρή μονεταριστική νεοφιλελεύθερη πολιτική στοχεύει αποκλειστικά στην υποτίμηση της οικονομίας, σε εξαθλίωση των πολιτών και σε νέα αναβαθμισμένη κερδοφορία του κεφαλαίου.
 
Τα λιμάνια βρίσκονται στον κατάλογο των προς εκποίηση δημόσιων επιχειρήσεων. Επικαλούνται τις διαρθρωτικές πολιτικές, όμως η μόνη λιμενική πολιτική της κυβέρνησης είναι οι επιλογές των Τροϊκανών, των δανειστών και των τοκογλύφων.

Στις δημόσιες επιχειρήσεις, μετά τις περικοπές στις μέσες ονομαστικές αποδοχές κατά 35%, τώρα σχεδιάζουν μεγαλύτερες μειώσεις μέσα από το ‘ενιαίο μισθολόγιο’ για τις δημόσιες επιχειρήσεις”.

Και καταλήγει: “Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και ενασχόληση με δευτερεύουσες μικροαντιθέσεις. Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια της πανεργατικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ επιβάλλεται να δοθεί ένα αποφασιστικό και σαφές μήνυμα προς την Κυβέρνηση και την Τρόϊκα να σταματήσουν αυτήν την καταστροφική πολιτική.

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια καλούνται σε καθολική συμμετοχή στην απεργία της 26/9 και στις συγκεντρώσεις σ’όλες τις πόλεις.

Μία πετυχημένη πανελλαδική κινητοποίηση τη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου θα οδηγήσει σε κλιμάκωση του αγώνα για την οριστική ανατροπή αυτής της πολιτικής”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024