Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚανονικά σήμερα πραγματοποιούνται οι πτήσεις παρά την 24ωρη γενική απεργία
Μεταφορές

Κανονικά σήμερα πραγματοποιούνται οι πτήσεις παρά την 24ωρη γενική απεργία

Στον Προαστιακό θα γίνει στάση εργασίας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Δείτε τι λειτουργεί και τι όχι σήμερα.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), οι οποίοι είχαν εξαγγείλει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ. Συνεπώς, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την εξαγγελθείσα απεργία τους.

Όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα:

  • Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, ωστόσο, όποιος εργαζόμενος επιθυμεί, θα μπορεί να συμμετάσχει στην απεργία του ΕΚΑ, η οποία είναι νόμιμη.
  • Το Μετρό (γραμμές 2 και 3), ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας, έως τις 13:30, σε νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ έγινε γνωστό ότι δεν θα λειτουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Το τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 13:30
  • Ο Ηλεκτρικός (γραμμή 1 του Μετρό), δε θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας
  • Όσον αφορά στα τρόλεϊ, η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα το πρωί και έτσι, έως να ανακοινωθεί η απόφαση, δε θα κυκλοφορούν τρόλεϊ στην πόλη
  • Στον Προαστιακό θα γίνει στάση εργασίας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ζητά συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστεί στις αυριανές μετακινήσεις του, ενώ κατέθεσε απεργιακή αγωγή κατά δύο σωματείων εργαζομένων της εταιρείας, μετά την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης αργά χθες το βράδυ. Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της: “Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, εξήγγειλαν μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης 24ωρη απεργία για την επόμενη ημέρα, σε αντίθεση με όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Κατά πάγια πρακτική τους, προκηρύσσουν για μια ακόμη φορά κυριολεκτικά την ‘τελευταία’ στιγμή απεργιακές κινητοποιήσεις, που προκαλούν τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία στους επιβάτες και δεν μπορούν, λόγω των χρονικών περιορισμών, να κριθούν από τα δικαστήρια”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024