Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsTUI: Παράταση της σεζόν για Ελλάδα – Τουρκία, στο +8% η ζήτηση για διακοπές τον Οκτώβριο
Tour Operators

TUI: Παράταση της σεζόν για Ελλάδα – Τουρκία, στο +8% η ζήτηση για διακοπές τον Οκτώβριο

TUI
Αεροσκάφος της TUI στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.

Οι ακραίες καλοκαιρινές θερμοκρασίες ανάγκασαν ορισμένους τουρίστες να ακυρώσουν ή να αναπροσαρμόσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Η TUI παρατείνει τη σεζόν της για την Ελλάδα και την Τουρκία έως τον Νοέμβριο, ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση, καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες το καλοκαίρι διέκοψαν τα σχέδια ορισμένων τουριστών .

Περισσότεροι άνθρωποι έχουν επιλέξει να κάνουν διακοπές τους πιο δροσερούς μήνες του φθινοπώρου, αφού οι θερμοκρασίες σε μέρη της Μεσογείου εκτινάχθηκαν πάνω από τους 40C βαθμούς φέτος το καλοκαίρι. Η εταιρεία ανέφερε ότι η ζήτηση για τον -συνηθισμένα- τελευταίο μήνα της σεζόν, τον Οκτώβριο, ήταν 8% υψηλότερη από πέρυσι.

Η TUI πραγματοποίησε 13,7 εκατ. κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι, αυξημένες κατά 5% από πέρυσι και κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα, στο 96%.

Ο Sebastian Ebel, διευθύνων σύμβουλος της Tui, δήλωσε: “Έχουμε δει μεγάλη ζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες της καλοκαιρινής περιόδου, που, παραδοσιακά, διαρκεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Κατά συνέπεια, ανακοινώσαμε πρόσφατα την επέκταση της σεζόν έως τον Νοέμβριο, ιδιαίτερα στην Τουρκία και την Ελλάδα, για να καλύψουμε τη ζήτηση εκτός της παραδοσιακής καλοκαιρινής περιόδου”.

Ο κ. Ebel αναμένει ότι η θέρμανση του πλανήτη θα αυξήσει τη ζήτηση για πιο δροσερούς προορισμούς, όπως σε Σκανδιναβία, Βέλγιο και Ολλανδία, ενώ τα Κανάρια Νησιά θα “ωφεληθούν επίσης από ένα πιο ήπιο κλίμα”.

Η TUI σχεδίαζε εδώ και αρκετό καιρό να επεκτείνει τη σεζόν, που διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο, καθώς περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να περάσουν το χειμώνα σε θερμότερα κλίματα ή να ταξιδέψουν εκεί για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες την άνοιξη και το φθινόπωρο. Η εταιρεία δήλωσε ότι η απόφασή της να παρατείνει τη σεζόν έως τα μέσα Νοεμβρίου προσέφερε στους παραθεριστές μεγαλύτερη ευελιξία σχετικά με το πότε ήθελαν να ταξιδέψουν. Η TUI προσθέτει περίπου 30.000 θέσεις σε αεροπλάνα από το Ηνωμένο Βασίλειο προς προορισμούς, όπως η Ρόδος, η Κρήτη και η Αττάλεια.

Οι χειμερινές κρατήσεις της TUI έχουν επίσης “εκτιναχθεί” και είναι 15% υψηλότερες από πέρυσι, παρά την αύξηση των τιμών κατά 4%. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Τ.Ο. έχει πουλήσει σχεδόν τα 2/5 των χειμερινών διακοπών του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024