Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕΟΤ, ΠΑΣΕΝΤ, Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και ναυτεργάτες στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ
Τουρισμός και απασχόληση

ΕΟΤ, ΠΑΣΕΝΤ, Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και ναυτεργάτες στην αυριανή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

EOT, ΠΑΣΕΝΤ, Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και ναυτεργάτες απέχουν από τα καθήκοντα τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

“Το Εργασιακό Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή μας γυρίζει στην εποχή του Μεσαίωνα και συνθλίβει όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε παραμείνει από την λαίλαπα των Μνημονίων“, αναφέρει ο ΠΑΣΕΝΤ σε ανακοίνωσή του, συμμετέχοντας στην 24ωρη  πανελλαδική απεργία των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργατικά συνδικάτα αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 .

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό συμπληρώνει:

  1. “Εργασία και σε δεύτερο εργοδότη – 13 ώρες εργασία: Το νέο εργασιακό Νομοσχέδιο μας γυρίζει 137 χρόνια πίσω όταν το εργατικό κίνημα αγωνιζόταν να κατακτήσει το “8 ώρες εργασία, 8 ώρες ξεκούραση, 8 ώρες κοινωνική ζωή”.
  2. Κατάργηση πενθήμερου – 6ήμερη εργασία: Ενώ άλλες Χώρες κινούνται σε ρυθμούς 4ημερης εργασίας και μείωσης των ωρών εμείς πάμε σε 6ημερη εργασία και 13ωρα!
  3. Διευθέτηση του χρόνου εργασίας: Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι θα είναι εντελώς απροστάτευτοι σε κάθε απαίτηση του εργοδότη, ο οποίος με την απειλή της απόλυσης θα καθιερώνει 10ωρα χωρίς αμοιβή σε περιόδους φόρτου εργασίας.
  4. Συμβάσεις κατά παραγγελία – Συμβάσεις μηδενικών ωρών: Εδώ σε αυτές τις συμβάσεις δεν ισχύει το εργατικό δίκαιο. Δεν υπάρχει υπερεργασία. Δεν υπάρχει υπερωρία. Δεν υπάρχουν Σαββατοκύριακα και νυχτερινά. Με αυτές τις συμβάσεις ο εργαζόμενος καθίσταται όμηρος χωρίς καμιά μισθολογική κάλυψη.
  5. Μείωση της δοκιμαστικής περιόδου του εργαζομένου σε 6 από 12 μήνες: Η νέα ρύθμιση θα διευκολύνει πολλούς εργοδότες να προσλαμβάνουν νέους εργαζόμενους για λιγότερο των έξι μηνών για να τους απολύουν χωρίς καταγγελία, χωρίς αποζημίωση και χωρίς επίδομα ανεργίας”.

Και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού συμμετέχει στην απεργία . “Το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις στον εργασιακό χώρο που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση. Για να ζήσει αξιοπρεπώς ένας εργαζόμενος θα πρέπει να αμείβεται αναλόγως στο ωράριο εργασίας του και όχι να αναγκάζεται να δουλεύει νυχθημερόν σε πολλούς έναν εργοδότη χωρίς ανάπαυση. Ακόμα και σήμερα εργοδότες και δημόσιο δε σέβονται θεσμοθετημένα εργασιακά δικαιώματα και εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με κακοπληρωμένη εργασία, με οφειλόμενα ρεπό και ημέρες κανονικών αδειών. Πόσο μάλλον από εδώ και στο εξής μετά την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί περεταίρω τις εργασιακές σχέσεις”, αναφέρει.

“Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετέχουν στην εξαγγελθείσα από την ΑΔΕΔΥ 24ωρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης” σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), το νέο νομοσχέδιο “επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία” και για τους λόγους αυτούς συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση, καθώς και οι Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. “Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ” και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024