Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΕναρμόνιση καθεστώτος λιμενικών τελών

Εναρμόνιση καθεστώτος λιμενικών τελών

Με έκδοση δύο Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (για πλοία – οχήματα) και την υπογραφή ενός Προεδρικού Διατάγματος (για επιβάτες) από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη, μετά και από έγκριση των […]

Με έκδοση δύο Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (για πλοία – οχήματα) και την υπογραφή ενός Προεδρικού Διατάγματος (για επιβάτες)<...> από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη, μετά και από έγκριση των κοινοτικών αρχών, έκλεισε το θέμα είσπραξης λιμενικών τελών.

Για το θέμα αυτό ελληνική τουριστική εταιρεία είχε προσφύγει στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κατά απόφασης του Λιμενικού Ταμείου Δωδεκανήσων, το οποίο είχε επιβάλει ειδικό τιμολόγιο για πλοία προορισμού από Κω προς Τουρκία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε απευθύνει προειδοποιητική επιστολή για το καθεστώς των λιμενικών τελών που επιβάλλονται στα πλοία, τους επιβάτες και τα οχήματα, διότι το σύστημα αυτό εισήγαγε διακρίσεις ανάλογα με τον προορισμό της μεταφοράς.

Με τις εκδοθείσες Αποφάσεις εναρμονίζεται το καθεστώς με τις απαιτήσεις της Ε.Ε και εξομοιώνεται το ειδικό τέλος διέλευσης τόσο για το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024