Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑύξηση τουριστικής κίνησης κατά 5%-8% για τη Χαλκιδική

Αύξηση τουριστικής κίνησης κατά 5%-8% για τη Χαλκιδική

Καινούρια τουριστικά προϊόντα με την κατασκευή δικτύου γκολφ, άνοδο της τουριστικής κίνησης για το καλοκαίρι του 2006, καθώς και την επισήμανση για επίλυση προβλημάτων με τη ρωσική αγορά είναι τα κύρια σημεία της αποκλειστικής συνέντευξης στο TravelDailyNews…

Καινούρια τουριστικά προϊόντα με την κατασκευή δικτύου γκολφ, άνοδο της τουριστικής κίνησης για το καλοκαίρι του 2006,<...>καθώς και την επισήμανση για επίλυση προβλημάτων με τη ρωσική αγορά είναι τα κύρια σημεία της αποκλειστικής συνέντευξης στο TravelDailyNews, του νεοεκλεγέντα προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γεράσιμου Μπακογιάννη.

“Τα περισσότερα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής παρουσιάζουν πληρότητες που ξεπερνούν το 80% για το τριήμερο του Πάσχα”, αναφέρει ο κ. Μπακογιάννης και συμπληρώνει: “Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι κρατήσεις που έχουν γίνει για το καλοκαίρι. Υπολογίζουμε ότι φέτος θα έχουμε αύξηση η οποία θα κυμαίνεται στο 5-8%”.

Παράλληλα, με στόχο την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου γίνεται μία οργανωμένη προσπάθεια βελτιστοποίησης του τουριστικού προϊόντος, με τη δημιουργία δικτύου γκολφ. Ειδικότερα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό πρόκειται να δημιουργηθούν 6 νέα γήπεδα γκολφ στις παρακάτω περιοχές:

  1. Φυλακές Κασσάνδρας (Ενδιαφέρον από το συγκρότημα ΣΑΝΗ)
  2. Παλιούρι (Περιοχή της ΕΤΑ)
  3. Αγίου Μάμα (κοντά σε προστατευόμενη περιοχή Natura)
  4. Ψαχούδια (Σιθωνία, 40 χλμ. από το Πόρτο Καρράς)
  5. 2ο γήπεδο στις εγκαταστάσεις του Πόρτο Καρράς
  6. Βόρεια Χαλκιδική

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον κ. Μπακογιάννη, στη Ρωσική αγορά και την σοβαρότητα που έχει για τον τουρισμό της Χαλκιδικής. “Μία άκρως υπολογίσιμη και ελπιδοφόρα αγορά είναι εκείνη της Ρωσίας. Γίνεται μεγάλος αγώνας ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην έκδοση της βίζας. Το προξενείο έχει τη δυνατότητα για πρακτικούς λόγους να εκδίδει 1.000 βίζες την ημέρα, τη στιγμή που η ζήτηση είναι πολλαπλάσια. Το τμήμα υστερεί σημαντικά σε ανθρώπινο δυναμικό, ενώ ο χώρος όπου και εξυπηρετείται το κοινό είναι πολύ μικρός”.

Επίσης, ο κ. Μπακογιάννης δεν παραλείπει να αναφερθεί στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει καταφέρει να αποσπάσει περίπου 2 εκατ. Ρώσους τουρίστες τη στιγμή που η ελληνική αγορά πασχίζει να ξεπεράσει τις 150 χιλιάδες. “Απαράδεκτη” κρίνει την κατάσταση που επικρατεί με το προξενείο της Ελλάδας στην Ουκρανία και αφήνει ερωτηματικά για την δράση του μέχρι πρότινος Έλληνα πρόξενου στο Κίεβο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024