Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι τρεις κύριοι πυλώνες τουριστικής πολιτικής από τον πρόεδρο του ΣΤΕΚ

Οι τρεις κύριοι πυλώνες τουριστικής πολιτικής από τον πρόεδρο του ΣΤΕΚ

“Τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα και πολυεπίπεδα, οι προοπτικές αμφισβητούμενες και οι ανταγωνιστικές προκλήσεις για τον Τουρισμό, που αποτελεί το πολύτιμο `γαλάζιο πετρέλαιο` της χώρας μας, είναι καθοριστικές για το μέλλον του”

“Τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα και πολυεπίπεδα, οι προοπτικές αμφισβητούμενες και οι ανταγωνιστικές προκλήσεις για τον Τουρισμό,<...>που αποτελεί το πολύτιμο `γαλάζιο πετρέλαιο` της χώρας μας, είναι καθοριστικές για το μέλλον του” υπογράμμισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου – ΣΤΕΚ, κ. Ρένος Σολομίδης, στο Παγκύπριο Τουριστικό Φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες.

Στόχος του Φόρουμ αυτού, που ευελπιστεί να καταστεί ετήσιος θεσμός, όπως ανέφερε ο κ. Σολομίδης “είναι να προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση, κατανόηση, αλλά και προβληματισμό όλων των εμπλεκόμενων στον ευρύ τομέα της ζωτικής βιομηχανίας της φιλοξενίας και της ψυχαγωγίας”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “από την ίδρυση του, ο ΣΤΕΚ διακηρύττει ότι η εξασφάλιση ανοδικής προόδου στον Τουρισμό και, ταυτόχρονα, ικανοποιητικής απόδοσης των επενδύσεων στο ξενοδοχειακό και εν γένει τουριστικό δυναμικό της χώρας μας, θα πρέπει να οικοδομηθεί πάνω στους ακόλουθους τρεις κύριους πυλώνες πολιτικής:

Πρώτος: Η ποιοτική υφή, ανάπτυξη και διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος, πού ΄ναι προϋπόθεση για την απόκτηση ανταγωνιστικότητας. Ο ποιοτικός τουρισμός αποτελεί μονόδρομο. Μόνο ο ποιοτικός μπορεί να επιφέρει στο μέλλον αύξηση της προστιθέμενης αξίας και ενίσχυση της μοναδικότητας και προσελκυστικότητας της Κύπρου, έτσι ώστε να επιβιώσει από τον σημερινό αδυσώπητα οξύ διεθνή ανταγωνισμό.

Δεύτερος: Ο εκσυγχρονισμός των δομών διαχείρισης και λειτουργίας των τουριστικών μονάδων. Με την υιοθέτηση νέας τεχνολογίας και καινοτομίας, καθώς και με τη συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού. Αμφότερα συνιστούν τις απαραίτητες παραμέτρους για αύξηση της χαμηλής μας παραγωγικότητας και για επίτευξη ψηλών επιπέδων ποιότητας των τουριστικών υπηρεσιών, προσφερομένων σε αμειπτικές τιμές.

Τρίτος πυλώνας: Η αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός των θεσμικών δομών, με ριζοτόμες εκσυγχρονιστικές ενέργειες από μέρους της Πολιτείας για να διασφαλισθεί έτσι η γρήγορη και ορθολογιστική εκτέλεση των στρατηγικών και άλλων σχεδίων προς μια σταθερά ανοδική πορεία του τουρισμού της Κύπρου. Χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και χρονοβόρες δημόσιες διαδικασίες, που εξωφρενικά καθυστερούν ή ακόμη σκοτώνουν και τις ιδιωτικές επενδυτικές προθέσεις και πρωτοβουλίες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024