Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτήριξη και επιθετική πολιτική από τον ΕΟΤ ζητούν οι Αμερικανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες για να προωθήσουν της Ελλάδα

Στήριξη και επιθετική πολιτική από τον ΕΟΤ ζητούν οι Αμερικανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες για να προωθήσουν της Ελλάδα

Δυναμικά κινούνται οι ευρωπαίοι εκπρόσωποι του τουρισμού, ώστε να έχουν τις λιγότερες δυνατές απώλειες από την αμερικανική αγορά μετά την διεθνή πολιτική και οικονομική κρίση που ξέσπασε λόγων των γεγονότων […]

Δυναμικά κινούνται οι ευρωπαίοι εκπρόσωποι του τουρισμού, ώστε να έχουν τις λιγότερες δυνατές απώλειες από την αμερικανική αγορά<...> μετά την διεθνή πολιτική και οικονομική κρίση που ξέσπασε λόγων των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ήδη για το 2002 ετοιμάζουν ενισχυμένα προγράμματα προβολής, εκτιμούν δε πως τελικά θα υπάρξει μικρής κλίμακας μείωση στα ταξίδια των Αμερικανών προς την Ευρώπη σε σχέση με το 2001.

Οι διαπιστώσεις αυτές έγιναν στη διάρκεια των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου του Συνδέσμου Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑSΤΑ) που πραγματοποιήθηκε από 4 έως και 7 Νοεμβρίου 2001 στο εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο της Νέας Υόρκης.

Την Ελλάδα -η οποία συμμετείχε με περίπτερο 100τμ- εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΟΤ Κώστας Κατσιγιάννης, ο οποίος συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Τour Operators των ΗΠΑ, με τα μέλη του οποίου συζήτησε θέματα σχετικά με τις προοπτικές της διακίνησης Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα: Οι Αμερικανοί Tour Operators θα συνεχίσουν να προωθούν τον προορισμό της Ελλάδος αρκεί να στηριχθούν σε τομείς όπως η διαφήμιση, οι ενέργειες προβολής, η αποστολή εντύπων, κ.ά.
Υπάρχει καθολικό αίτημα για 'επιθετική' πολιτική του ΕΟΤ στην αγορά των ΗΠΑ με στόχο να προκύψει το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο στα ταξίδια προς την Ευρώπη.
Πρέπει να υπάρξει τριετές πρόγραμμα προβολής της τουριστικής Ελλάδος με ορίζοντα το 2004 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι γενικές εκτιμήσεις από την αμερικανική αγορά είναι πως βελτιώνεται η ψυχολογία του μέσου Αμερικανού και καταβάλλεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ συντονισμένη προσπάθεια να επανέλθει ο κανονικός ρυθμός στην ζωή των πολιτών.
Όσον αφορά πάντως την διακίνηση των Αμερικανών για τουρισμό θα υπάρξει μικρή μείωση το 2002 και ο ανταγωνισμός των προορισμών που διεκδικούν την αμερικανική αγορά θα ενταθεί στο άμεσο μέλλον.

Το ετήσιο συνέδριο της ASTA είχε επιτυχία τόσο ως προς τον αριθμό των συμμετοχών, όσο και ως προς το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι αμερικανοί τουριστικοί επιχειρηματίες.

Από τις εθνικές παρουσίες εκτός από την Ελλάδα ξεχώρισαν και οι χώρες της Καραϊβικής, της Ινδίας, της Αιγύπτου, του Ισραήλ, της Τουρκίας και το νησί της Χαβάης που θα διοργανώσει το επόμενο συνέδριο το 2002.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024