Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΔιεξαγωγή ετήσιας έρευνας και φέτος σε τουρίστες της Δωδεκανήσου

Διεξαγωγή ετήσιας έρευνας και φέτος σε τουρίστες της Δωδεκανήσου

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου και αυτήν την τουριστική σαιζόν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η ΔΕΤΑΠνα πραγματοποιήσουν την ετήσια έρευνα στους τουρίστες – επισκέπτες […]

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου και αυτήν την τουριστική σαιζόν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η ΔΕΤΑΠ<...>να πραγματοποιήσουν την ετήσια έρευνα στους τουρίστες – επισκέπτες των νησιών της Ρόδου και της Κω. Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες προσπάθειες της Επιστημονικής Ομάδας Τουρισμού οδήγησαν το Επιμελητήριο και την ΔΕΤΑΠ όχι μόνο να αναλάβουν την ευθύνη υλοποίησης της έρευνας, αλλά επιπλέον να την επεκτείνουν σε μέγεθος.

Στόχος της φετινής προσπάθειας είναι να συμπεριλάβουν στους χώρους διεξαγωγής της έρευνας και τον Αερολιμένα της Καρπάθου, που αποτελεί τον τρίτο διεθνή αερολιμένα του νομού. Η χρονική περίοδος διεξαγωγής της έρευνας υπολογίζεται να ξεκινήσει περί τα μέσα Μαΐου του 2006 και να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2006.

Πρώτος χώρος διεξαγωγής της έρευνας είναι ο αερολιμένας της Ρόδου, ενώ το αμέσως επόμενο στάδιο περιλαμβάνει τη διεξαγωγή έρευνας σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα της Ρόδου.

Σκοπός της έρευνας είναι η συλλογή στοιχείων που θα συμβάλλουν στην ολόπλευρη σύνθεση του προφίλ των τουριστών, στην ανάδειξη των προτιμήσεών τους, των αναγκών τους, αλλά και του βαθμού ικανοποίησής τους από τους τουριστικούς προορισμούς τους οποίους επισκέπτονται και κατά συνέπεια στη διάγνωση των τάσεων της τουριστικής ζήτησης σε διεθνές επίπεδο.

Το Επιμελητήριο έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την προετοιμασία και έναρξη της έρευνας. Έχει ήδη ξεκινήσει η εκπαίδευση των ερευνητών – εποπτών σε θέματα μεθοδολογίας και συλλογής ερωτηματολογίων, ενώ παράλληλα έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες άδειες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τη διεξαγωγή της έρευνας στους αερολιμένες.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία της έρευνας πρέπει να τονιστεί ότι για δεύτερη χρονιά η συλλογή των ερωτηματολογίων θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο (ηλεκτρονικές συσκευές PDA), καθώς αποδείχτηκε ως ένας τρόπος αποτελεσματικής και γρήγορης συλλογής στοιχείων, ενώ ο αριθμός των εποπτών και των ερευνητών θα είναι αυξημένος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών της έρευνας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024