Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜειωμένη πληρότητα για τα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Ιούλιο

Μειωμένη πληρότητα για τα ξενοδοχεία της Αθήνας τον Ιούλιο

Από την επεξεργασία των μηνιαίων δελτίων κινήσεων ξενοδοχείων που καταθέτουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο ΞΕΕ, προκύπτει, ότι τον Ιούλιο του 2003 παρουσιάστηκε πτώση στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας, σε […]

Από την επεξεργασία των μηνιαίων δελτίων κινήσεων ξενοδοχείων που καταθέτουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο ΞΕΕ, προκύπτει, ότι<...> τον Ιούλιο του 2003 παρουσιάστηκε πτώση στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας, σε σχέση με το 2002.

Συγκεκριμένα, για το μήνα Ιούλιο δόθηκαν στην δημοσιότητα τα παρακάτω στοιχεία:

  • Κατηγορία πολυτελείας: Πληρότητα 2002 53,59%, πληρότητα 2003 42,39%
  • Πρώτη κατηγορία: Πληρότητα 2002 62,37%, πληρότητα 2003 51,71%
  • Δεύτερη κατηγορία: Πληρότητα 2002 60,08%, πληρότητα 2003 61,04%
  • Τρίτη κατηγορία: Πληρότητα 2002 39,37%, πληρότητα 2003 40,77%

Σχολιάζοντας τα παραπάνω στοιχεία η ΕΞΑ, Ένωση Ξενοδόχων Αττικής, δήλωσε ότι `η πτώση του εξαμήνου 16%, σε σχέση με το 2002, συνεχίζεται.

Επίσης, στην ανακοίνωση της τονίζονται σχετικά με την διαδικασία συλλογής των στοιχείων αλλά και για τα στοιχεία αυτά καθαυτά τα παρακάτω:

  • Τα αποτελέσματα προέρχονται από την επεξεργασία των πρωτογενών στοιχείων των ξενοδοχείων όπως αυτά υποβάλλονται στο ΞΕΕ.
  • Το δείγμα ξεπερνάει το 55% των ξενοδοχείων της Αττικής και οι πιθανότητες σοβαρών αποκλίσεων είναι μηδαμινές.
  • Οι πληρότητες αφορούν άτομα. Δεν αναφέρονται στην πληρότητα σε δωμάτια των ξενοδοχείων. Βεβαίως τα απεικονιζόμενα ποσοστά πτώσης ή αύξησης είναι κατά κανόνα πραγματικά, διότι: Συσχετίζονται με τα αντίστοιχα από προηγούμενες χρονιές. Πέρυσι και πρόπερσι και όλα τα συγκρινόμενα χρόνια, οι πληρότητες ήταν επίσης σε άτομα, άρα υπάρχει σύγκριση ομοειδών στοιχείων. Ελπίζουμε με τη συμπλήρωση ενός χρόνου εφαρμογής του συστήματος καταγραφής των τάσεων της αγοράς να έχουμε στοιχεία και των πληροτήτων σε δωμάτια τα οποία θα μπορούμε να συγκρίνουμε. Η συνεργασία μας με την JBR Hellas /Howarth θα μας εξασφαλίσει και στοιχεία άλλων 10 προορισμών ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε την πρόοδό μας ανά πάσα στιγμή.
  • Η αιτίαση ότι η πτώση της κίνησης που έχουμε στην Αττική οφείλεται στην επαναλειτουργία των 2 ξενοδοχείων (Μ. Βρετανία και Hilton) είναι εξόχως απλοϊκή και μάλλον επιπόλαια. Με την ίδια λογική πέρυσι, που έκλεισαν τα δύο ξενοδοχεία για τον εκσυγχρονισμό τους, θα πρέπει να είχε παρατηρηθεί ανάλογη αύξηση της κίνησης. Αντίθετα και τότε είχαμε πτώση. Επιπλέον, τα δύο αυτά ξενοδοχεία λειτουργούν σήμερα με το 50% της πραγματικής τους δυνατότητας όταν δύο χρόνια πριν λειτουργώντας με το σύνολο των δωματίων τους, η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αττικής ήταν σαφώς καλύτερη.
  • Τα αποτελέσματα των κατηγοριών για την εξαγωγή του συνολικού ποσοστού, αύξησης ή πτώσης της κίνησης, σταθμίζονται ανάλογα με τη διαθέσιμη δυναμικότητα της κάθε κατηγορίας.
  • Τα στοιχεία που δημοσιεύει η ΕΞΑ είναι τα μοναδικά έγκαιρα και έγκυρα στοιχεία που αναφέρονται σε μετρήσιμα στοιχεία (άτομα/διανυκτερεύσεις). Κανένας άλλος φορέας δε δημοσιοποιεί ανάλογα στοιχεία που να προκύπτουν εκ του αποτελέσματος και όχι κατά υποθετική εκτίμηση άλλων παραμέτρων, όπως Π.χ. αφίξεις τουριστών στα αεροδρόμια, αριθμός αφικνούμενων πτήσεων κ.λπ.
  • Σύμφωνα με στοιχεία πληροτήτων που έχουμε από άλλους Ευρωπαϊκούς προορισμούς, (που προέρχονται από την Deloitte and Touche) πτώση παρουσιάσθηκε σε όλους τους προορισμούς ειδικά το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου. Τα αίτια ήταν κοινά. Η διαφορά μας είναι ότι όλοι οι προορισμοί παρουσίασαν στη συνέχεια ανάκαμψη και τελικά τον Ιούλιο περιόρισαν ή μηδένισαν τις διαφορές στην κίνησή τους σε σχέση με το 2002. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε μερικές πόλεις: Ρώμη(67,5%): πτώση επταμήνου 8,2% – πτώση Ιουλίου 2,5%, Αμστερνταμ (78,1%): πτώση επταμήνου 8,8% – πτώση Ιουλίου 6,4%, Μαδρίτη (68,7%): πτώση επταμήνου 6,6% – αύξηση Ιουλίου 2,7%, Αθήνα ( 65,6%): Πτώση επταμήνου 13,6% – πτώση Ιουλίου 17,2%. (Στην παρένθεση οι πληρότητες του 2002).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024