Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεχώς σε καλύτερη θέση στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών η Ελλάδα

Συνεχώς σε καλύτερη θέση στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών η Ελλάδα

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός τουρισμός, η χώρας μας βελτιώνει συνεχώς τη θέση της στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών, σύμφωνα με στοιχεία…

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός τουρισμός, η χώρας μας βελτιώνει συνεχώς τη θέση της στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών, σύμφωνα με<...> στοιχεία που δημοσιεύονται σε ξένες εφημερίδες και περιοδικά βασισμένα σε στοιχεία ξένων Ινστιτούτων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΟΤ, η τουριστική Ελλάδα βελτιώνει συνεχώς τη θέση της στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών.

Ειδικότερα στις αναφορές από τον ΕΟΤ εξωτερικού διαπιστώνεται:

  • Μεγάλη Βρετανία: Στοιχεία και έρευνα του Πανεπιστημίου Southampron (Berret) έδειξαν, ότι η χώρα μας καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις του Βρετανικού κοινού με πρώτη την Ισπανία (Κανάρια Νησιά).
  • Γαλλία: Από εκτίμηση τόσο των τουριστικών πρακτόρων, όσο και του επαγγελματικού τύπου που δημοσιεύτηκαν τον Ιούνιο, η Ελλάδα βρίσκεται στους τρεις πρώτους προορισμούς οργανωμένου ταξιδιού μετά την Ισπανία και λίγο μετά την Ιταλία.
  • Ιταλία: Σύμφωνα με στοιχεία του επαγγελματικού τύπου, μετρήσεων και δημοσκοπήσεων των Ινστιτούτων Ερευνών, η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση των προτιμήσεων τον Αύγουστο και στη δεύτερη τον Ιούλιο.
  • Γερμανία: Ερευνα της Zeit και του Ινστιτούτου αγοράς Innofact A.G. και στο ερώτημα σχετικά με την ελκυστικότητα των τουριστικών προορισμών, οι Γερμανοί τοποθετούν την Ελλάδα στην πρώτη θέση μαζί με την Ιταλία από ένα σύνολο 60 προορισμών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΤ, με βάση τα ανωτέρω ο ΕΟΤ θεωρεί, ότι η προβολή, οι δημόσιες σχέσεις και η γενικότερη πολιτική προώθησης της εικόνας της τουριστικής Ελλάδας είναι αποτελεσματική και έχει επιτύχει, σ΄ αυτές τις χώρες, σε μεγάλο ποσοστό τον στόχο της. Για δε τις μακρινές χώρες Ιαπωνία και ΗΠΑ, για το 2003 η Ελλάδα βελτιώνει τη θέση της καταλαμβάνοντας την δέκατη θέση έναντι της δέκατης τρίτης και της δέκατης τέταρτης αντίστοιχα για το 2002.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024