Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΓαλάζιες σημαίες και μαύρη λίστα για τις αεροπορικές εταιρίες

Γαλάζιες σημαίες και μαύρη λίστα για τις αεροπορικές εταιρίες

Η λύση της δημοσίευσης ‘μαύρης λίστας’ με τις αεροπορικές εταιρίες που έχουν ελλιπή μέτρα ασφαλείας, φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί κατά προτεραιότητα από την γαλλική κυβέρνηση, η οποία πριν λίγες μέρες είχε προτείνει και την καθιέρωση συστήματος ανάλογου με τις ‘γαλάζιες σημαίες’ για τις καθαρές ακτές, που θα αναφέρεται…

Η λύση της δημοσίευσης ‘μαύρης λίστας’ με τις αεροπορικές εταιρίες που έχουν ελλιπή μέτρα ασφαλείας, φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί κατά προτεραιότητα<...> από την γαλλική κυβέρνηση, η οποία πριν λίγες μέρες είχε προτείνει και την καθιέρωση συστήματος ανάλογου με τις ‘γαλάζιες σημαίες’ για τις καθαρές ακτές, που θα αναφέρεται στις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρίες.

Η πρόταση για την αναφορά στις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρίες έγινε μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde, σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον 30 χώρες δεν πληρούν τα κριτήρια ασφαλείας των πτήσεων.

Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες ο επίσης Γάλλος επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τις Μεταφορές, Ζακ Μπαρό, πρότεινε τη δημιουργία “μαύρης λίστας” με τις αεροπορικές εταιρείες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, μέτρο που ήδη ισχύει στις Ηνωμένες Πολιτείες. “Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξαναγκάσει αυτές τις χώρες να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς ασφαλείας. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να τους απαγορευθούν οι διεθνείς πτήσεις” τονίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Έτσι, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα δώσει στη δημοσιότητα τη “μαύρη λίστα”, και μάλιστα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα η λίστα θα βρίσκεται και στον κόμβο της γαλλικής Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στα αεροσκάφη των εταιριών αυτών θα απαγορευτεί η είσοδος τους στη Γαλλία.

Παρόμοιες πρωτοβουλίες φαίνεται ότι πρόκειται να αναλάβει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο σε θέματα μεταφορών, Ζακ Μπαρό, ήδη τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζουν την έκδοση μιας μαύρης λίστας που θα περιλαμβάνει αεροπορικές εταιρίες που βρίσκονται υπό περιορισμό για λόγους ασφαλείας.

Μέχρι το τέλους του έτους επίσης, η Γαλλία θα εκδώσει κανόνες που θα υποχρεώνουν τους τουριστικούς πράκτορες και τις εταιρίες τουρισμού να ενημερώνουν τους επιβάτες που κλείνουν εισιτήρια με ναυλωμένες πτήσεις (charters) ποίοι αερομεταφορείς θα χειρίζονται την πτήση, ενώ σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό μεταφορών θα αυξηθούν και οι έλεγχοι των αεροσκαφών. Η Γαλλική Κυβέρνηση επίσης ασκεί πιέσεις και για την υιοθέτηση της λεγόμενης “Μπλέ Ετικέτας” (Blue Label) την οποία θα φέρουν οι αξιόπιστες αεροπορικές εταιρίες αλλά κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετη την αεροπορική βιομηχανία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024