Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ Δήμος Κομοτηνής κερδίζει το 3ο Βραβείο του FEE για την προσβασιμότητα στις παραλίες του
Περιβάλλον

Ο Δήμος Κομοτηνής κερδίζει το 3ο Βραβείο του FEE για την προσβασιμότητα στις παραλίες του

Ο Δήμος Κομοτηνής βραβεύθηκε για τις πρακτικές προσβασιμότητας στις παραλίες στον διεθνή διαγωνισμό FEE με το βραβείο της Γαλάζιας Σημάιας.

Ο Δήμος Κομοτηνής διακρίθηκε με το 3ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό του FEE (Foundation for Economic Education) στη θεματική ενότητα «Προσβασιμότητα στις παραλίες για όλους».

Τα μέλη της διεθνούς Επιτροπής Κρίσεων αξιολόγησαν θετικά τον φάκελο με τις καλές πρακτικές που απέστειλε ο Δήμος Κομοτηνής κατόπιν πρόσκλησης του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» (κριτήρια απονομής, μεταξύ άλλων, ποιότητα των νερών κολύμβησης και πληροφόρηση του κοινού, εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες – σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες, περιοδικός καθαρισμός της ακτής και επαρκείς κάδοι απορριμμάτων).

Οι καλές πρακτικές αφορούν στις τέσσερις παραλίες του Δήμου Κομοτηνής που κέρδισαν Γαλάζια Σημαία Αρωγή, Μέση, Φανάρι/Ιουλία και Φανάρι/Camping και τις παρεμβάσεις που έγιναν με την εγκατάσταση του sea truck σε τρεις από τις παραλίες. Η εθνική Επιτροπή μετέφερε τα συγχαρητήριά της στον Δήμο Κομοτηνής για το έργο του.

«Οι καλές πρακτικές του Δήμου Κομοτηνής στον τομέα της προσβασιμότητας και στις βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες μας αποδεικνύουν το ενδιαφέρον μας για να έχουμε σταδιακά χώρους προσβάσιμους για όλους. Η προσπάθεια συνεχίζεται χάρη στις προσπάθειες των υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής για να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις πρόσβασης που οι διεθνείς κανόνες ορίζουν», ανέφερε ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Ιωάννης Γκαράνης. «Ευχαριστώ θερμά την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης που συντονίζει το πρόγραμμα ‘’Γαλάζια Σημαία’’ για την άριστη συνεργασία, όλα αυτά τα χρόνια. Για να βελτιώσουμε βέβαια την προσβασιμότητα στις ακτές μας θέλουμε αρωγούς τους πολίτες για να προστατεύουν ό,τι δημιουργείται αλλά και την ελληνική πολιτεία για να χρηματοδοτεί τα σχέδιά μας».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024