Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΝέοι κανονισμοί της Ε.Ε. για τους επαγγελματίες οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Νέοι κανονισμοί της Ε.Ε. για τους επαγγελματίες οδηγούς τουριστικών λεωφορείων

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Ευρωπαίοι tour operators, έπειτα από τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αλλαγές στο ωράριο εργασίας των επαγγελματιών οδηγών τουριστικών λεωφορείων…

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Ευρωπαίοι tour operators, έπειτα από τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αλλαγές στο ωράριο εργασίας<...>των επαγγελματιών οδηγών τουριστικών λεωφορείων, αν τελικώς οι κανονισμοί αυτοί εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και Συμβούλιο.

Ειδικότερα, ο νέος κανονισμός προτείνει τη μείωση του μέγιστου χρονικού ωραρίου εργασίας των επαγγελματιών οδηγών. Σήμερα, μπορούν να εργάζονται μέχρι και 74 ώρες την εβδομάδα, αλλά αν τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός τότε δεν θα επιτρέπεται να οδηγούν πάνω από 56 ώρες την εβδομάδα.

Ορισμένα από τα υπόλοιπα μέτρα, που περιλαμβάνει ο νέος αυτός κανονισμός είναι η υποχρεωτική καθημερινή ξεκούραση 11 ωρών (αντί για 8 που ισχύει σήμερα), η υποχρεωτική ξεκούραση τουλάχιστον 45 συνεχόμενων ωρών κάθε δύο εβδομάδες, όπως επίσης και η 24ωρη ξεκούραση κάθε έξι μέρες. Έτσι, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, αν τεθούν σε ισχύ, οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις ώρες ξεκούρασης τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και όχι πριν ή μετά την ολοκλήρωση του, όπως κάνουν σήμερα.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ο Διευθυντής της European Tour Operators Association (ETOA), κ. Tom Jenkins, επεσήμανε τα εξής: “Οι εταιρίες, που ασχολούνται με τον οδικό τουρισμό, ήδη έχουν δυσκολίες με την εύρεση και διατήρηση των οδηγών τους και αυτό όχι εξαιτίας του αριθμού των ωρών που πρέπει να συμπληρώσουν, αλλά εξαιτίας του μεγάλου χρονικού διαστήματος που αποχωρίζονται τις οικογένειες τους. Τα νέα μέτρα, που τους υποχρεώνουν να συμπεριλάβουν τις ώρες ξεκούρασης τους κατά τη διάρκεια των ταξιδίων, μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο το χρονικό διάστημα που θα βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διογκώνεται”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024