Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΨήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τουρισμό και την προστασία του καταναλωτή

Ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τουρισμό και την προστασία του καταναλωτή

Το Συμβούλιο Εσωτερικής Αγοράς, Καταναλωτή, και Τουρισμού που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες εξήγγειλε ψήφισμα για το μέλλον του τουρισμού, σε απάντηση ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα του τουρισμού λαμβάνοντας […]

Το Συμβούλιο Εσωτερικής Αγοράς, Καταναλωτή, και Τουρισμού που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες εξήγγειλε ψήφισμα για το μέλλον του τουρισμού<...>, σε απάντηση ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα του τουρισμού λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άκης Τσοχατζόπουλος και ο υφυπουργός, Χρ. Θεοδώρου. Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει όλα τα σημεία του ψηφίσματος και υπογράμμισε την ανάγκη η ΕΕ να λάβει περαιτέρω δημιουργικά μέτρα, έτσι ώστε και στον τομέα του τουρισμού, πέραν της επιχειρηματικής – οικονομικής διάστασης, να διασφαλίζεται με κατάλληλες πολιτικές και το δικαίωμα του Ευρωπαίου πολίτη στον ελεύθερο χρόνο και στις διακοπές του.

Στον τομέα του καταναλωτή συζητήθηκαν τα θέματα: ευρώ και καταναλωτής, Πράσινη Βίβλος για την προστασία του καταναλωτή, Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία του Καταναλωτή 2002 – 2006 και η πρόταση κανονισμού για την προώθηση πωλήσεων στην εσωτερική αγορά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε συνοπτικά τις επιπτώσεις από την εισαγωγή του ευρώ, τη συνέχεια που θα δοθεί στην Πράσινη Βίβλο για την προστασία του καταναλωτή και την ανακοίνωσή της για τη στρατηγική 2002 – 2006 για την προστασία του καταναλωτή, τονίζοντας ιδιαίτερα τους τρεις βασικούς στόχους: υψηλή προστασία, κανόνες εφαρμογής, συμμετοχή των οργανώσεων καταναλωτή στη λήψη των αποφάσεων.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αποδέχθηκε τις προτάσεις της Επιτροπής στα ανωτέρω τρία πρώτα ζητήματα και υποστήριξε την ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου για την προστασία του καταναλωτή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024