Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝέα Δημοκρατία: Χαμηλή η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού

Νέα Δημοκρατία: Χαμηλή η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού

Την χαμηλή ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού έφερε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Λιάσκος, με ερώτηση που κατάθεσε, αναδεικνύοντας την αδιαφορία και αδυναμία της […]

Την χαμηλή ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού έφερε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας<.> Αναστάσιος Λιάσκος, με<...> ερώτηση που κατάθεσε, αναδεικνύοντας την αδιαφορία και αδυναμία της Κυβέρνησης να σχεδιάσει, εφαρμόσει και παρακολουθήσει την αποτελεσματικότητα των μέτρων στην Τουριστική Βιομηχανία.

Σε πρόσφατη έκθεση που διενήργησε το ΙΤΕΠ, αποδεικνύεται ότι τρεις βασικοί παράγοντες, το εργατικό κόστος, η παραγωγικότητα της εργασίας και η φορολογική επιβάρυνση των τουριστικών επιχειρήσεων, επηρεάζουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Λιάσκος. Η Ελλάδα υστερεί σημαντικά έναντι των ανταγωνιστριών χωρών στους τρεις αυτούς τομείς. Η Κυβέρνηση λοιπόν αντί να μελετήσει τα αδύνατα σημεία της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού και να λάβει σειρά μέτρων για την βελτίωσή της, συνεχίζει να αγνοεί την πραγματικότητα και να λαμβάνει μέτρα όπως την ελάττωση του συντελεστή αποσβέσεων, ή να ανακοινώνει την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα, για καθαρά εισπρακτικούς λόγους, όταν όλες σχεδόν οι ανταγωνίστριες χώρες έχουν μειωμένο συντελεστή, (7% Ισπανία, 5% Πορτογαλία).

Η "Θαλπωρή της Κυβέρνησης", συνεχίζει στην ερώτησή του ο Βουλευτής της ΝΔ, προσθέτει επιπρόσθετα προβλήματα είτε με το Αεροδρόμιο των Σπάτων που είναι το δεύτερο πιο ακριβό αεροδρόμιο της Ευρώπης μετά το αντίστοιχο του Μάντσεστερ, ή με την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Στη συνέχεια ο Τομεάρχης Τουρισμού κάλεσε την Κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις για να βελτιωθεί επιτέλους η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024