Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚοινή Διακήρυξη Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας για τον τουρισμό
Τουριστική πολιτική

Κοινή Διακήρυξη Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας για τον τουρισμό

Kefalogianni

Συμφωνήθηκε η κοινή αντιμετώπιση προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, καθώς και η επέκταση της συνεργασίας σε τομείς όπως η βιωσιμότητα του τουρισμού, ο “πράσινος” τουρισμός, η ψηφιοποίηση στον τουριστικό τομέα, οι τουριστικές επενδύσεις και η εκπαίδευση.

Κοινή διακήρυξη για την προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στον τομέα του τουρισμού, υπέγραψαν χθες η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Τούρκο ομόλογό της, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι κατά τη συνάντησή τους στο  πλαίσιο του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας.

Ειδικότερα στη διακήρυξη εκφράζεται η κοινή πρόθεση των δύο πλευρών να συσφίξουν και να διευρύνουν τη διμερή τουριστική συνεργασία, με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να υπερβεί το προ της πανδημίας υψηλό επίπεδο.

Kefalogianni

Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η διμερής τουριστική συνεργασία πρέπει να διέπεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη και συνεννόηση και να αποφεύγονται τριβές και αντιπαραθέσεις που δε συμβάλλουν στη δημιουργία καλού κλίματος, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη γόνιμης συνεργασίας.

Η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι οι ροές επισκεπτών εκατέρωθεν, συμβάλλουν σε σημαντικό βαθμό στην τόνωση των τοπικών οικονομιών και στη διανομή του πλούτου προς όφελος των κοινωνιών.

Η διαρκής ζήτηση για ειδικές μορφές τουρισμού,  υπογράμμισε η κα Κεφαλογιάννη και η ευαισθητοποίηση για τον αειφόρο τουρισμό,  αποτελούν ουσιαστική ευκαιρία για την ολοένα και μεγαλύτερη ανάπτυξη ενός ποιοτικού και  βιώσιμου τουριστικού προϊόντος με γνώμονα το μέτρο και την ισορροπία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024