Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑνάδειξη του λιμανιού της Καλαμάτας ως νότια πύλη της Ελλάδος στη Μεσόγειο
Λιμένες

Ανάδειξη του λιμανιού της Καλαμάτας ως νότια πύλη της Ελλάδος στη Μεσόγειο

Το Επιμελητήριο Καλαμάτας θεωρεί προτεραιότητα την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι της πόλης, που σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο, προσφέρεται να γίνει home porting, δηλαδή επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών κρουαζιέρας, με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία.

Ανακοίνωση για το master plan του λιμανιού της Καλαμάτας, με αφορμή τις επικρίσεις του δημάρχου κ. Παναγιώτη Νίκα, σχετικά με τη θέση που πήρε ο εκπρόσωπός του κατά την πρόσφατη συζήτηση στο Λιμενικό Ταμείο για την ανάπλαση του χερσαίου χώρου του προλιμένα, εξέδωσε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Το Επιμελητήριο, στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: “Η οποία παρέμβαση του Δήμου Καλαμάτας στο λιμάνι θα πρέπει να τηρεί και να εφαρμόζει τα πορίσματα του master plan” και ότι “η αναπτυξιακή κατεύθυνση για το λιμάνι και ο χαρακτηρισμός του ως ‘λιμένα εθνικής σημασίας’, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ήταν ο λόγος της τοποθέτησης του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου στο Λιμενικό Ταμείο, κατά της προτεινόμενης από το Δήμο ανάπλασης, η μελέτη της οποίας –σημειωτέον- προηγείται χρονικά του master plan”.

“Το Επιμελητήριο μας υποστήριζε από της ιδρύσεως του και συνεχίζει να υποστηρίζει την αξιοποίηση του λιμένα της Καλαμάτας, ως διεθνούς λιμένα για συνδυασμένες μεταφορές. Επίσης, προτεραιότητα μας θα είναι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας, που σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο, προσφέρεται να γίνει το λιμάνι home porting, δηλαδή επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών κρουαζιέρας, με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ενδιαφέρον από επενδυτές για την δρομολόγηση πλοίου από Καλαμάτα – Κρήτη και να αναδείξουμε το λιμάνι της Καλαμάτας ως νότια πύλη της Ελλάδος στη Μεσόγειο”, καταλήγει το Επιμελητήριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024