Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΔίκτυο παραδοσιακών ξενώνων ετοιμάζει η Θεμελιοδομή

Δίκτυο παραδοσιακών ξενώνων ετοιμάζει η Θεμελιοδομή

Δίκτυο παραδοσιακών ξενώνων σκοπεύει να δημιουργήσει η Τόπος ΑΕ, θυγατρική της Θεμελιοδομή ΑΕ, σε 8 περιοχές της Ελλάδος (Κόνιτσα, Μετέωρα, Πρέσπες, Πήλιο, Γρεβενά, Δημητσάνα, Μεσσηνιακή Μάνη και Σαμπατική Κυνουρίας) που […]

Δίκτυο παραδοσιακών ξενώνων σκοπεύει να δημιουργήσει η Τόπος ΑΕ, θυγατρική της Θεμελιοδομή ΑΕ, σε<...> 8 περιοχές της Ελλάδος (Κόνιτσα, Μετέωρα, Πρέσπες, Πήλιο, Γρεβενά, Δημητσάνα, Μεσσηνιακή Μάνη και Σαμπατική Κυνουρίας) που επιλέχθηκαν για την φυσική ομορφιά και την υψηλή παράδοση τους.

Οι ξενώνες θα είναι μέσης δυναμικότητας (50-70 κλινών), με παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής που θα λειτουργούν, με υψηλές προδιαγραφές και χαρακτήρα φιλοξενίας. Θα λειτουργούν παραδοσιακά εστιατόρια και καφενεία, με παραδοσιακά φαγητά και με παράλληλες εκδηλώσεις ανάδειξης της γαστρονομικής παράδοσης της κάθε περιοχής.

Επιπλέον, θα συνδυάζονται με πρότυπα αγροκτήματα όπου θα παράγονται με παραδοσιακό τρόπο και με δυνατότητα συμμετοχής των επισκεπτών, πιστοποιημένα προϊόντα υψηλής ποιότητας, επιλεγμένα από την αγροτική παράδοση της κάθε περιοχής, που θα προωθούνται, μέσω της διατροφής των επισκεπτών, με στόχο την τοποθέτησή τους στην αγορά.

Κάθε μονάδα ολοκληρώνεται με εγκαταστάσεις εκτέλεσης υπαίθριων δραστηριοτήτων, αθλητικού (rafting, ορειβασία, ποδηλασία κλπ), περιβαλλοντικού (πεζοπορίες, παρατήρηση πουλιών κλπ) και πολιτιστικού (κάστρα, αρχαιολογικοί χώροι κλπ) χαρακτήρα.

Ήδη λειτουργεί στην Βασιλίτσα, στο χιονοδρομικό κέντρο, από το 2000 το ξύλινο chalet, με προοπτική τον εμπλουτισμό του με καταλύματα και την δημιουργία ενός πρότυπου κέντρου χειμερινών διακοπών στην περιοχή. Παράλληλα, σε συνεργασία με εξειδικευμένη κυπριακή εταιρία ολοκληρώνονται οι μελέτες για το πρώτο ξενώνα της υπό σύσταση Topos Villages στη Σαμπατική Κυνουρίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024