Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΕγκαινιάζονται οι πρώτες Ολυμπιακές Πύλες

Εγκαινιάζονται οι πρώτες Ολυμπιακές Πύλες

Σήμερα, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Γεώργιος Φλωρίδης εγκαινιάζει τον Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων και αύριο Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ακης Τσοχατζόπουλος εγκαινιάζει τον Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα

Σήμερα, ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Γεώργιος Φλωρίδης εγκαινιάζει τον Συνοριακό Σταθμό Ευζώνων και αύριο Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Ακης Τσοχατζόπουλος εγκαινιάζει<...> τον Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα. Οι δύο αυτοί συνοριακοί σταθμοί αποτελούν τις πύλες εισόδου στη χώρα, και δίνουν την πρώτη και συχνά την χαρακτηριστικότερη εντύπωση στον επισκέπτη. Από την πλευρά της εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) θα παρευρέθη ο πρόεδρος της κ. Στέφανος Χατζόπουλος.

Όπως δηλώνει η ΕΤΑ, στα πλαίσια αναμόρφωσης της τουριστικής εικόνας της χώρας, ιδιαίτερα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, η εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης, Δημοσίας Τάξεως, Εσωτερικών και Πολιτισμού, καθώς και τις κατά τόπους Περιφερειακές Αρχές, σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα των έργων αναβάθμισης των Ολυμπιακών Πυλών (Συνοριακοί Σταθμοί Ευζώνων, Προμαχώνα, Κήπων, Κακαβιάς και Νίκης).

Τα έργα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2003. Οι Εύζωνοι και ο Προμαχώνας είναι οι πρώτες Ολυμπιακές Πύλες όπου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες Πύλες.

Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, περιλαμβάνουν την αισθητική αναμόρφωση του κελύφους των κτιρίων και την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων.

Οι αίθουσες υποδοχής και αναμονής, τα αναψυκτήρια, οι χώροι εξυπηρέτησης ΟΤΕ και ΕΛΤΑ, τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος, τα κέντρα πληροφόρησης του ΕΟΤ, οργανώνονται ξεχωριστά σε νέες θέσεις ως πυρήνες κοινόχρηστου χώρου και τουριστικής προβολής.

Η αναμόρφωση επεκτείνεται σε όλους τους χώρους κίνησης και στάσης των διερχομένων όπως και στους εσωτερικούς χώρους κτιρίων και τους χώρους κυκλοφορίας οχημάτων. Σε κάθε Συνοριακό Σταθμό προβλέπονται επεμβάσεις που αναμορφώνουν πλήρως την εικόνα, ιδιαίτερα από τη θέση του οδηγού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024