Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΟικιστικές παρεμβάσεις στο ιστορικό λιμάνι του Αγίου Νικολάου Κρήτης

Οικιστικές παρεμβάσεις στο ιστορικό λιμάνι του Αγίου Νικολάου Κρήτης

Με παρέμβαση του το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου υπόσχεται την αισθητική μεταμόρφωση του ιστορικού λιμανιού του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Οι εργασίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και δεν περιλαμβάνουν μόνο βελτιώσεις αισθητικής […]

Με παρέμβαση του το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου υπόσχεται την αισθητική μεταμόρφωση του ιστορικού λιμανιού του Αγίου Νικολάου<...> Κρήτης. Οι εργασίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και δεν περιλαμβάνουν μόνο βελτιώσεις αισθητικής αλλά και βελτιώσεις υποδομής.

Όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα, έχουν ήδη απομακρυνθεί οι μόνιμες εγκαταστάσεις ακαλαίσθητων τεντών και έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των σπηλαιώσεων που εμφανίζει το ιστορικό λιμάνι, με στόχο να αποφευχθούν μελλοντικές καταρρεύσεις. Αναφερόμενος στο θέμα, ο νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λασιθίου κ. Μανόλης Δανδουλάκης δήλωσε ότι “σε συνεργασία με τη `ΔΕΥΑΝ` επιχειρούμε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ξανά πρόβλημα. Το καλοκαίρι φτιάξαμε την πιο επικίνδυνη σπηλαίωση, τη μεγαλύτερη δηλαδή, ρίχνοντας 25 κυβικά μπετόν. Υπάρχουν πολλές άλλες μικρότερες, στις οποίες και θα επέμβουμε για να αποκατασταθεί πλήρως η στατικότητα της προβλήτας”.

Ενώ πρόσθεσε ότι “οι δικές μας επεμβάσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις. Πρώτα θα γίνει η τοποθέτηση των αγωγών όβριων υδάτων από τη `ΔΕΥΑΝ`, αμέσως μετά θα προχωρήσουμε στην πλήρη αποκατάσταση των σπηλαιώσεων της προβλήτας και τέλος θα φροντίσουμε για τον καλλωπισμό και τις εγκαταστάσεις, που θα τοποθετηθούν πάνω από το έδαφος. Οι εργασίες των εκσκαφών θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τα Θεοφάνια”.

Για την βελτίωση της αισθητικής μετά τις μετά τις τσιμεντενέσεις θα τοποθετηθεί πλακόστρωτο, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει σχετική μελέτη όπου, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου και τους επαγγελματίες της περιοχής, το Λιμενικό Ταμείο Λασιθίου θα τοποθετήσει εγκαταστάσεις, που πρωτίστως θα αναδεικνύουν τη γραφικότητα του παλιού λιμανιού της πόλης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024