Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣΤΕΚ: `Αδεια λειτουργίας πισίνων χωρίς πιστοποιητικό τελικής έγκρισης της οικοδομής

ΣΤΕΚ: `Αδεια λειτουργίας πισίνων χωρίς πιστοποιητικό τελικής έγκρισης της οικοδομής

Το θέμα της λειτουργίας χωρίς άδεια των περισσότερων δημόσιων κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνων), το οποίο είδε το φως της δημοσιότηταςτις τελευταίες μέρες έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τον Σύνδεσμο Τουριστικών […]

Το θέμα της λειτουργίας χωρίς άδεια των περισσότερων δημόσιων κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνων), το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας<...>τις τελευταίες μέρες έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ).

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του ΣΤΕΚ, “το πρόβλημα εντοπίζεται στην παράλογη αυστηρότητα και στο πολύ ψηλό και εξωπραγματικό επίπεδο μερικών όρων και προδιαγραφών, που έχουν τεθεί στα πλαίσια μιας πεπαλαιωμένης νομοθεσίας, που αντιγράφηκε και υποτίθεται εφαρμόζεται από 15/5/97. Ως αποτέλεσμα ο νόμος αδυνατεί να εφαρμοσθεί στην πράξη. Προς επίλυση ο Σύνδεσμος είχε εισηγηθεί γραπτώς από το 1998, αλλά και μετέπειτα, με υπομνήματα και επαφές, την επανεξέταση των ανεφάρμοστων προνοιών της κειμένης νομοθεσίας και των κανονισμών.

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα ακανθώδες θεωρείται το πρόβλημα της αδυναμίας εξασφάλισης άδειας λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών παρά την ύπαρξη ικανοποιητικών επιπέδων ασφάλειας και υγιεινής για τους λουόμενους, όταν δεν υπάρχει πιστοποιητικό τελικής έγκρισης της οικοδομής στην οποία υπάγεται η κολυμβητική δεξαμενή. Ο ΣΤΕΚ υποστηρίζει τη θέση όπως η εξασφάλιση πιστοποιητικού τελικής έγκρισης της οικοδομής να μην αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για έκδοση άδειας λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής, νοουμένου βέβαια ότι πληρούνται όλες οι αναγκαίες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

Κύριος στόχος παραμένει ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση της Νομοθεσίας και των Κανονισμών με την υιοθέτηση προνοιών, που να είναι δεκτικές και ήδη διεθνώς εφαρμόσιμες, ώστε να επιτυγχάνεται στην πράξη η ελαχιστοποίηση των κινδύνων πρόκλησης ατυχημάτων και η εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των λουομένων”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024