Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣύσκεψη για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών στα λιμάνια της Κρήτης

Σύσκεψη για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών στα λιμάνια της Κρήτης

Η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών στα λιμάνια της Κρήτης θα απασχολήσει τη σημερινή σύσκεψη, που έχει συγκαλέσει ο περιφερειάρχης Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων […]

Η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών στα λιμάνια της Κρήτης θα απασχολήσει τη σημερινή σύσκεψη, που έχει<...> συγκαλέσει ο περιφερειάρχης Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Κρήτης, με εκπροσώπους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, των λιμενικών Αρχών και των Λιμενικών Ταμείων. Η συνάντηση εργασίας έχει ως κύριο θέμα την υλοποίηση των εγκεκριμένων έργων Cultourmed και Capital Bleu, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος `Interreg IIIB MEDOCC`.

Τα έργα επικεντρώνονται στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στο θαλάσσιο μέτωπο, στους επισκέπτες με κρουαζιερόπλοια, ιδιωτικά σκάφη και πλοία, καθώς και στην καταγραφή, την ανάδειξη και την προώθηση της υπάρχουσας υποδομής και στην αύξηση της απασχόλησης σε σχέση και με την ενδοχώρα.

Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις για τις πόλεις – σταθμούς και τα χωριά, για μια καλή σήμανση και πληροφόρηση στα λιμάνια και τις μαρίνες, με σκοπό την άμεση πρόσβαση στα ιστορικά και εμπορικά κέντρα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν, σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα, προϋποθέσεις απαραίτητες ώστε να καταστούν οι πόλεις και τα χωριά, που δέχονται επισκέπτες έστω για μια μέρα, επόμενοι τουριστικοί προορισμοί. Από την άλλη πλευρά, σε αυτόν τον τύπο τουρισμού, που κάνει σταθμό στα λιμάνια και τις μαρίνες της Κρήτης, θα παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, προσφέροντας μια μεγαλύτερη ικανοποίηση στον επισκέπτη.

Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια αυτή της Περιφέρειας της Κρήτης είναι πιλοτική και γίνεται σε συνεργασία με άλλες Περιφέρειες της Μεσογείου. Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία μοντέλου, πάνω στο οποίο θα βασιστούν προσπάθειες ανάπτυξης και άλλων μορφών θεματικού τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024