Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΘεμέλια μιας νέας τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Νάσβιλ
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Θεμέλια μιας νέας τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Νάσβιλ

Τα θεμέλια μιας νέας συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Νάσβιλ, με σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της τουριστικής ροής μεταξύ των δύο πόλεων, έβαλαν χτες σε συνάντηση τους η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο δήμαρχος της πόλης του Νάσβιλ της πολιτείας του Τεννεσσί, κ. Μπιλ Πάρσελ, με τη σύμφωνη γνώμη του πρέσβη Αμερικής…

Τα θεμέλια μιας νέας συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Νάσβιλ, με σημαντικά οφέλη για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της τουριστικής ροής μεταξύ των δύο πόλεων, έβαλαν χτες σε συνάντηση τους η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά<...>και ο δήμαρχος της πόλης του Νάσβιλ της πολιτείας του Τεννεσσί, κ. Μπιλ Πάρσελ, με τη σύμφωνη γνώμη του πρέσβη Αμερικής στην Ελλάδα κ. Τσάρλ Ρις, του προέδρου του Synaxis group κ. Τζόρτζ `Αντερσον και του προέδρου για θέματα τουρισμού του Νάσβιλ κ. Κρίστοφερ Σπυρίδων, οι οποίοι συνόδευαν το δήμαρχο του Νάσβιλ στο γραφείο της κυρίας Πετραλιά.

“Αποφασίσαμε να γίνουν κάποιες κοινές ενέργειες μεταξύ των δύο πλευρών ώστε και οι Έλληνες να επισκεφτούν το Νάσβιλ αλλά και από εκεί να έλθουν στην Ελλάδα. Η πόλη του Νάσβιλ είναι πόλος έλξης για τους Αμερικανούς, έχει 10 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο και υπάρχει εκεί μια απομίμηση του Παρθενώνα. Η συνάντηση μας είχε ως σκοπό να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Νάσβιλ το οποίο αποκαλείται η Αθήνα της Αμερικής. Θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις ώστε να αναπτύξουμε συνεργασία στα θέματα του τουρισμού” δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης.

Την εκτίμηση του για την Αθήνα, την ιστορία της και την αρχιτεκτονική των κλασσικών χρόνων εξέφρασε, με τη σειρά του ο δήμαρχος του Νάσβιλ, κ. Μπιλ Πάρσελ, ο οποίος δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για οτιδήποτε ελληνικό. Τρανή απόδειξη άλλωστε η κατασκευή ενός παρόμοιου Παρθενώνα. “Μέσα από αυτή τη συνάντηση” ανέφερε “επιθυμούμε μια μεγαλύτερη συνεργασία και ακόμα περισσότερες ανταλλαγές τουριστών μεταξύ Αθήνας και Νάσβιλ και γενικότερα μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ”. Και πρόσθεσε: “Υπάρχουν πάρα πολλά για εμάς να μάθουμε εδώ, να κατανοήσουμε, να δούμε και να κάνουμε. Προβλέπουμε αυτήν την ανταλλαγή να αυξάνεται χάρις στην υποστήριξη από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδας. Το Νάσβιλ θα προσελκύσει τουρίστες που θα έρχονται να δουν το νέο Παρθενώνα και έτσι θα έρχονται σε επαφή με την ίδια την Ελλάδα αλλά θα προσελκύσει και Έλληνες που θα έρχονται στις ΗΠΑ για να επισκεφτούν το Νάσβιλ. Έτσι θα δουν ένα νέο Παρθενώνα αλλά παράλληλα θα γνωρίσουν ένα διαφορετικό μέρος της Αμερικής, το Νάσβιλ, το οποίο πάντα αγαπούσε την Αθήνα και την Ελλάδα”.

Τη συμφωνία του με τα λεγόμενα τόσο της υπουργού, όσο και του δημάρχου εξέφρασε τέλος ο πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα κ. Τσάρλ Ρις, δηλώνοντας παράλληλα αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων και των δύο πλευρών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024